Blog

Zware Jongens – Skûtsjesilen, skûtsjesilen

todayjuli 20, 2019 3

share close

Zware Jongens – Skûtsjesilen, skûtsjesilen

Arie Kuipers: Geboorteplaats Makkum

Fokko Dam: Geboorteplaats Sneek

Deze week kwamen de Zware Jongens nog volop in het nieuws door het opnemen van hun protestsong aangaande het niet doorgaan van de Garden of Dance tijdens de Sneekweek.

In minder dan twee dagen werd met “Jannewietske wat is ’t stil” meer dan 10.000 views op YouTube gehaald.

Het opname proces van dit liedje viel midden in de opnames van een ander liedje dat gepland stond voor halverwege juli.

Het nummer Skûtsjesilen, Skûtsjesilen verschijnt derhalve deze week. Er zijn al vele liedjes gemaakt die als onderwerp het Skûtsjesilen hadden. Er was echter nog niet een echt après ski-achtig feestnummer en als rasechte Friezen hebben Fokko Dam en Arie Kuipers besloten dat het daarvoor wel tijd werd.

Normaal gesproken zingen de Zware Jongens in het Nederlands (en dat doen ze ook in dit liedje) maar voor dit typisch Friese onderwerp is er ook een Friestalige versie van het nummer opgenomen.

Om een beetje authentiek te blijven is het ‘sportverslag’ dat in het lied verwerkt zit in beide versies in de Friese taal..

Eerdere hits van de Zware Jongens waren o.a. Stil aan de overkant, de Jodeljump, de Poes van tante Loes, de lege Krattenwals en natuurlijk de Kneu.

Het liedje is opgenomen en geproduceerd door Dylan van der Feen in the Office Studio te Witmarsum en is geschreven door Fokko Dam, Arie Kuipers en Dylan van der Feen.

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Arie Kuipers – Foarby

Arie werd bekend als lid van oa. de Zware Jongens. Als componist is hij verantwoordelijk voor vele liedjes en af en toe maakt hij zelf een muzikaal uitstapje. Hier is dan één van zijn uitstapjes. “Foarby” Een up tempo liedje in het Fries. Geproduceerd door Nico Outhuyse van de Kast in the Grien Room studio te Leeuwarden. Muzikale ondersteuning op de single krijgt hij van Jeff Zwart op gitaar, Bert […]

todayjuli 16, 2019 9

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%