Blog

Yulia – Keep The Faith

todayoktober 1, 2022 5

Achtergrond
share close

De wortels van Yulia Petrova’s buitengewone , voortreffelijke techniek als kunstenaar en componist vandaag, zijn allemaal terug te voeren op de vroegste dagen van haar jeugd, toen ze voor het eerst haar connectie met muziek ontdekte door piano te leren spelen op vijfjarige leeftijd. Hoewel ze op dat moment extreem jong was, was het meteen duidelijk dat ze een echt speciale gave en uitzonderlijk talent voor haar leeftijd had, en het was slechts drie jaar later voordat Yulia haar allereerste liedjes begon te componeren, waardoor haar passies en weg voorwaarts in het leven werden gevestigd.

Met een natuurlijke vaardigheden die onmiskenbaar uniek was, bezocht Yulia een toegewijd muziekconservatorium in de stad Novosibirsk in Rusland en bleef ze zichzelf zowel binnen als buiten school onderwijzen. Terwijl ze klassieke muziek studeerde tijdens haar tienerjaren, breidde ze ook haar palet uit in het luisteren buiten schooluren, en leerde al snel dat haar interesses Rock, Blues, Fusion en uiteindelijk zelfs Jazz omvatten. Yulia’s liefde voor meerdere muziekstijlen zou meer dan van pas komen – voordat ze zelfs maar klaar was met haar studie, schreef ze al originele liedjes voor reclamebedrijven en gaf ze les aan haar eigen studenten. Haar gevarieerde muzikale smaak wees naar haar lot en hielp haar toekomst vorm te geven om te volgen.

Yulia omarmde veelzijdigheid en de creatieve vrijheid die inherent is aan echt expressieve muziek en blonk uit door haar jaren theorie en compositie te studeren aan het conservatorium, terwijl ze ook haar talenten testte in live optredens in lokale bands en andere artiesten ondersteunde met haar gepassioneerde instrumentatie. Met een intens begrip van hoe we muziek als onze universele taal kunnen gebruiken en hoe ze de harten en geesten van luisteraars kunt verbinden door haar door God gegeven talenten , ging Yulia van jongs af aan werken en lesgeven naar dromen over het nemen van die uiterst belangrijke volgende stap en het opnemen van haar eigen originele liedjes.

In 2016 bewees Yulia’s verbluffende debuutsingle “Storm” met de legendarische talenten van gitarist Sergey Ignatov verifieerbaar dat ze een sonische kracht was om rekening mee te houden, en verstevigde onmiddellijk haar plaats in de muziekscene. Een authentieke tour-de-force – sinds de release heeft “Storm” wilde lovende kritieken ontvangen en de hoogste onderscheidingen gewonnen bij de Los Angeles Film Awards, het Lonely Seal International Film & Music Festival, de American Songwriting Awards en de Hollywood Songwriting-wedstrijd – allemaal in 2019!

Yulia zou indruk blijven maken op luisteraars over de hele wereld en nog meer prijzen mee naar huis nemen toen ze zich ontpopte als een artiest met een mooie toekomst voor zich. In feite heeft ze nog nooit een nummer uitgebracht dat tot nu toe niet is geselecteerd voor iets minder dan de toppositie in competities, met “Where There Is Nothing To Say” uit 2019, haar samenwerking met Joel McCray op “King Of Kings” en “For You” uit 2020 met Grammy Award-winnende producer Madukwu Chinwah, die allemaal op verschillende manieren in de internationale scène worden erkend met erkenning voor de beste prestaties, beste songwriter, en beste originele nummers.

Echt gezegend om haar talenten te kunnen delen met iedereen die over de hele wereld luistert, heeft Yulia in 2021 een nieuwe mijlpaal bereikt, met haar single “The Love Of God” die beste originele muziek / nummer won op het Nieves International Christian Film Festival en met haar nummer “For You” won ze nog een prijs Beste nummer op het Barcelona International Film Festival-2021. Naast de release van een ander nieuw nummer om toe te voegen aan haar catalogus en groeiende nalatenschap, heeft ze ook de prachtig jazzy, levendig kleurrijke en opmerkelijk catchy nieuwe singles “Perfect Love”, “Why did it come our that way?”, “Goodbye”, “Morning Melody”, “Sign of love”, “Under the dancing moon, under the singing sky” online gezet voor iedereen om van te genieten, terwijl Yulia de laatste hand legt aan haar langverwachte debuut full-length Jazz album genaamd Best Wishes.

Het jaar 2022 is voor Yulia begonnen met twee zilveren medailles op een internationale wedstrijd Global Music Awards voor het nummer “The Love of God” in categorieën: compositie en impact op de luisteraar: motiverend/inspirerend.

Met een tweede album dat volgt, speciaal ontworpen met inspirerende muziek die live in kerken kan worden gespeeld, zal Prayers and Dreams Yulia’s liedjes rechtstreeks naar de mensen brengen waar ze thuishoren en helpen haar bestemming te vervullen om licht, liefde en inspiratie te brengen aan één – iedereen, door middel van muziek.

Haar meest recente single getiteld “Keep The Faith” maakt een wereldwijde impact op grote radiostations in de VS en over de hele wereld. Haar Jazz-bekwaamheid blijft opmerkelijk merkbaar voor alle jazzmuziekliefhebbers en legendes die dezelfde race hebben gelopen.

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

DEBUUTSINGLE VOOR BENNIE BERNAL UIT HELLENDOORN

De 20 jarige Bennie Bernal uit de buurtschap Marle in de gemeente Hellendoorn komt met zijn debuutsingle “Jij ziet me niet”. Bennie hoorde een Engelstalig nummer en vond dat zo mooi dat hij daar wel graag een Nederlandse tekst op wilde laten maken. Samen met Joop Wulf, een lokale radio DJ die hem er op attendeerde om contact op te nemen met tekstschrijver / producer Roy Otters, trok Bennie de […]

todayoktober 1, 2022 5

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%