Blog

TRES CHIC – Sterke Yerke

todayseptember 30, 2022

Achtergrond
share close

Het Leeuwarder partyduo “Très Chic”, bestaande uit Arnold de Jong en Frans van den Borg, brengt een nieuw lied uit over de Sterke Yerke, het  vlot waarmee de komende jaren onderzoek wordt gedaan naar de vervuiling van de oceanen.

Het idee van het bouwen van een vlot werd al in 1974 in een koffiebar in Leeuwarden door 7 schoolkameraden besloten. Het eerste vlot bestond uit louter gerecycled materiaal. Later volgen, na veel avonturen, nog 2 versies. Met de Sterke Yerke 3 werd zelfs de Atlantische Oceaan overgestoken, maar deze tocht eindigde met een schipbreuk op Bonaire.

Met de Sterke Yerke 4 willen dezelfde initiatiefnemers van weleer de aandacht vestigen op het gebruik en de gevolgen van plastic. Zij willen een wereld zonder plastic in de natuur en willen dat de fabrikanten, overheden en consumenten bewust worden van hun aandeel in de plastic vervuiling.

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Nieuwe Single van Francis Faber & Mieke

Na het succes van hun vorige Single , komen deze Toppers met een opvolger JIJ HOORT BIJ MIJ ! . Deze is dan de voorloper van het Album wat ze gaan uitbrengen, en waar hard aan gewerkt word. https://www.youtube.com/watch?v=VPf7-IAKAHs

todayseptember 30, 2022 5

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%