Blog

Todd Barrow – My Girl Crush

todayaugustus 9, 2022 14

Achtergrond
share close

STERKE ZANG EN DRANK

Een toevallige ontmoeting in cook children’s medical center is alles wat nodig was om Todd Barrow op zijn missie te zetten om klassieke country te vernieuwen met zijn kenmerkende moderne twist. Op een dag zou een American Idol-deelnemer optreden voor de patiënten op de werkplek van Todd, maar de audiotechnologie was nergens te vinden. Toen hij de roep hoorde: “Kan iemand hier geluid maken?” Todd antwoordde. In liep Texas Music Hall of Fame Honoree Sonny Burgess net toen Todd de live rig aan het opzetten was, en de twee muzikanten raakten in gesprek. Sonny vertelde Todd over zijn werk met Charlie Pride en Randy Travis, en vroeg Todd of hij zijn technische vaardigheden kon lenen om te helpen bij het bouwen van de opnamestudio gesponsord door Garth Brooks en Troy Aikman die hij in de maak had. Deze toevallige ontmoeting leverde een koffievergadering op om de blauwdrukken voor het project te bespreken, en het duurde niet lang voordat Sonny Todd wekelijks ontmoette voor koffie om muziek te bespreken. Uiteindelijk werd hij Todds mentor, die de loop van Todds carrière voorgoed veranderde.

Nu maakt Todd Barrow naam als countryartiest om naar te kijken. De Texaanse singer-songwriter heeft meer dan een paar onderscheidingen verzameld, van een PRSA Award of Excellence tot een Akademia Award voor beste countryalbum en een artiest in alternative roots magazine, American Pride Magazine en AVA Radio. Onlangs verschenen in het tijdschrift Red Silk Carpet als top countryartiest. Uitgevoerd samen met Allison Balson de tv-ster uit Little House On The Prairie! Hij verscheen in televisieprogramma’s, waaronder Good Morning Texas met Jerry Matheny en Texas Music Café op PBS. Hij heeft zelfs het podium en de studio gedeeld met enkele van de zwaarste hitters van countrymuziek, van CMA-muzikanten in de band van Miranda Lambert tot Fort Worth Producer of the Year Bart Rose. Maar het is meer dan alleen Het succes van Todd tot nu toe dat hem zo’n meeslepende countryartiest maakt. Wat het duidelijkst opvalt in de muziek van Todd Barrow is zijn hart.

Todds muziek is geen country voor oude mannen. Hoewel hij zijn sonische invloed ongetwijfeld ontleent aan titanen als Hank Williams en Johnny Cash, vertekenen zijn melodieën modern. Hij bespeelt bijna elk instrument, van piano tot gitaar, mandoline, mondharmonica en drums, en de multi-instrumentalist fungeert als songwriter voor zichzelf en voor andere artiesten. “”Als ik een glimlach op iemands gezicht kan toveren door middel van een lied, dan betekent dat gewoon de wereld voor mij,” zegt hij. ” Ik probeer tot het echte hart en de ziel van een nummer te komen. Voor mij zijn het niet alleen woorden, maar een verhaal, en ik doe mijn best om dat met elke regel in beeld te brengen. Dat is mijn belangrijkste aantrekkingskracht op countrymuziek; de verhalen, de mensen en de oprechtheid die uit het hart komt.”

Het is precies dat hart dat het publiek over de hele wereld heeft gewonnen. De recente single van Todd Barrow, “The House That Love Built”, samen geschreven met Sonny Burgess, was te zien op RightNow TV en werd geëerd door PRSA Fort Worth voor zijn fondsenwervingsinspanningen namens het Ronald McDonald-huis. Hij is een grote gever voor goede doelen en een elite acteur met Backstage Casting. Todd was te zien in de line-up voor Bo’s Extravaganza festival in John Schneider’s Studio, naast artiesten als Kid Rock en Tom Wopat van Dukes of Hazzard. Hij heeft radio airplay ontvangen van Italië Radio 6.75 voor zijn single “Hot Southern Night”.

Todd Barrow heeft net zijn nieuwste single uitgebracht, ‘Girl Like You’, hij werkt hard aan nieuwe muziek in de studio. Todd is een trots lid van het Harry Fox Agency, de Country Music Association, de International Singer-Songwriters Association, het Texas Music Office, BMI, de Fort Worth Songwriters Association, American Music Podcasting, de NSAIDFW Songwriters Association, de Dallas Songwriters Association, de British Country Music Association en de Bayou Country Music Association.

Helaas is de videoclub nog niet uit.

Written by: Cor Shops

Rate it
Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

Luister Live Mee!

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%