Blog

Stephen Six – Ja of Nee

todayoktober 20, 2022

Achtergrond
share close

Hallo , Mijn naam is Stephen Six en ik ga mij even voorstellen aan jullie. Ik ben afkomstig uit Limburg, maar wonende in het West-Vlaamse Ardooie en kom als oudste uit een gezin van 4. Eigenlijk ben ik altijd wel héél hard gehecht geweest aan muziek. Zelfs in mijn jeugd liep ik optredens af van eender wie ik ook maar kon zien, was dit nu Dana Winner, Willy Sommers, Sam Gooris of Isabelle A, het maakte mij niet uit, zolang ik maar muziek had en een artiest kon bewonderen. (de goede tijden van 10 om te zien) Ook heb ik heel mijn jeugd graag gedanst en gezongen, zo deed ik dan met vriendinnen clipjes en dansjes na van artiesten die in die tijd op Tien om te Zien, TMF of MTV kwamen, tot films als Dirty Dancing en Grease. En op een bepaald moment kon ik eens meedoen aan een zangwedstrijd net over de grens in Nederland. Hoewel ik wel als tweede eindigde was het niet aan mij besteed nog me te doen aan wedstrijden aangezien de afstanden niet haalbaar waren voor mij, dus heb ik toen ook maar alles opgegeven. Nu uiteindelijk na 27 jaar, bij het begin van de Corona-pandemie zag ik op facebook een groep die opgestart was met de naam “België zingt met passie en respect voor elkaar” en dacht waarom niet?.

Zo heb ik mij lid gemaakt van deze groep, een luidsprekertje met micro aangeschaft en heb ik een paar liedjes gezongen en gepost in deze groep. En ja hoor, ik werd aangesproken met de vraag of ik het niet zag zitten om deel te nemen aan een zangwedstrijd. Natuurlijk had ik zin, maar de durf was er nog niet, ook was ik dan geopereerd aan mijn rug zodat ik ook niet teveel kon doen aangezien ik nog thuis in mijn ziekenhuisbed lag, dus die wedstrijd heb ik ook laten voorbij gaan. Maar tot op een dag had ik de moed gevonden en heb ik meegedaan aan de eerste karaoke-wedstrijd in bijna 28 jaar en ik won. De smaak had ik te pakken en zo heb ik ook meegedaan aan een échte zangwedstrijd van Francis en Mieke Faber die doorging in hun zaak in 14-18 te Passendale. Normaal zong ik Engelstalige liedjes maar had al heel snel door dat ik mij moest aanpassen aan het bedoelde publiek en de jury, Zo ben ik dan voor het eerst Nederlandstalige liedjes gaan zingen, ronde na ronde, zoals Bobby Prins, Volumia, Koos Alberts, Christoff en Philippe Robrecht.

Er ging voor mij een heel onbekende wereld open, een droom die ik niet meer voor mogelijk hield. Ik ben ondertussen 45 jaar en was écht geschrokken dat ik dit op mijn leeftijd nog mocht meemaken. Het liedje is ook geschreven door de mensen van deze studio, Jean-Pierre heeft de muziek gemaakt en Wendy D’Joos heeft de tekst geschreven. Alles is natuurlijk in goed overleg gebeurt en zo is dit liedje tot stand gekomen. Ik (persoonlijk) vind het een zalig liedje en was er ook direct aan verkocht, het ritme, de tekst, ja hoor, dit was ik, waarvoor mijn Grote dank aan Jean-Pierre en Wendy, ze hebben héél mooi werk geleverd, wat niet gemakkelijk moet zijn als je van iemand onbekend en zonder ervaring ineens een artiest moet maken. Ondertussen ben ik nog héél hard op zoek naar liedjes die ik in mijn repertoire kan meenemen voor mijn optredens maar het zal blijven bij Nederlandstalig.

Het leek nog steeds onwerkelijk tot op de dag dat ik mijn cd’s binnen kreeg, toen is eigenlijk pas echt bij me binnen gekomen. Het was net of ik alles wat hiervoor gebeurde in een roes heb meegemaakt. Mijn cd hoesjes heb ik zelf ontworpen want voor mij moet alles samen vallen zoals ik het in gedachten heb. De titel van het liedje “Ja of Nee” gaat over de vraag of mijn liefde op het eerste gezicht word beantwoord of niet, daardoor heb ik mij dubbel gezet op de hoes met een hemd die de vrolijkheid, de explosie en het feest van het ja moet verklaren, en aan de andere kant de somberheid, het donkere en afwachtende en geketende van de Nee, met als achtergrond de golven van de zee die mijn overspoelen en mij in hun macht houden van de Liefde. Ik wil eerst en vooral mijn dank uitspreken aan mijn grote liefde waar ik al 12 jaar me ben gehuwd, mijn ventje Pieter.

Ook aan mijn schoonmoeder Anita die al mijn kleding heeft gemaakt. Ik heb zoveel steun gehad aan hun tijdens de ganse rit die ik heb mogen doorstaan in deze wedstrijd tot de verwezenlijking van mijn single. Alsook aan Rudy Swartenbroeckx van RS Music die mijn plug-in heeft verzorgt naar alle radiozenders een dikke dank je wel. Maar zeker ook aan Francis en Mieke Faber, die in mij Geloven

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Colors – Lara Millaa

In het jaargetijde herfst waar iedereen het altijd heeft over de mooie kleuren die je ziet in de natuur, komt Lara Millaa met haar nieuwste single “Colors” Kan je een vervelende of nare gebeurtenis achter je laten en het heft in eigen handen nemen? Hang je de slingers weer op en maakt het grijze plaats voor een kleurenexplosie die je zelf kiest? Wat zou jij kunnen of doen? In haar […]

todayoktober 20, 2022 1

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%