Blog

Sabien Tiels – Adelaar

todayjuli 29, 2022 5

Achtergrond
share close

‘Adelaar’ is een song geschreven op een internationaal songschrijfkamp (Song City 2021), oorspronkelijk in het Engels maar van een schitterende Nederlandstalige tekst voorzien door Sabien. Ze was ook één van de schrijvers van de oorspronkelijke Engelstalige versie, samen met Greta Salome (Eurovisie 2012 voor Ijsland) en Christophe Severs. Deze single wordt ook de titelsong van haar nieuwe album (september 2022). Sabien Tiels staat sinds een aantal jaren terug volop in de belangstelling, met hits als ‘Jij kent me
beter dan ik’, ‘Dans’ (Loftrompet 2019 ‘Beste Originele Song’), ‘Wildste ritme’, ‘Als jij het niet meer weet’ (met Niko Westelinck – eind 2021 bekroond met de Loftrompet voor Beste Duet), ‘Hoop’, ‘Er is meer’ en ‘Zoals het vroeger was’. Stuk voor stuk radiohits en sommige zelfs Ultratop Top 10.

Sabien kent u zeker ook van songs als ‘Hou je morgen nog van mij’ (recent gecoverd door Udo), het intussen klassieke ‘Trein’, ‘Tante Emma’ en ‘Is het dit nu?’ (het duet met Marcel de Groot). Sabien staat intussen meer dan 25 jaar op de planken. Ze profileert zich ook steeds sterker als songschrijfster. Ze doet dat lokaal, met songs voor onder meer Eveline Cannoot, Ida De Nijs, De Jongens, Liliane Saint-Pierre … maar zeker ook internationaal via songschrijfkampen waar ze of zelf voor solliciteert of voor wordt gekozen.
Zo schreef Sabien al songs met François Welgryn (Noa, Johnny Hallyday, Celine Dion …), Elliott Murphy (spitsbroeder van Bruce Springsteen) en recent was ze als enige Belgische geselecteerd voor het MIDEM-Taicca songschrijfkamp waar ze o.a. een song schreef voor Shi Shi Sun (500k maandelijkse luisteraars op Spotify – release eind 2022 op het Taiwanese label Rock Records).

Op het podium was Sabien in 2021 te zien in shows met haar eigen repertoire en in ‘Natural Woman’, het eerbetoon aan Carole King. Begin 2023 volgt alvast de nieuwe show ‘Ebony and Ivory’ (samen met Eddie C). Het nieuwe studioalbum ‘Adelaar’ verschijnt in september. Zoals steeds: van Sabien Tiels heeft u het laatste nog niet gezien (of gehoord).

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Eliahna komt met de nieuwe single “Canta Conmigo”

De jonge zangeres Eliahna Foulouh heeft al heel wat landelijke bekendheid. Zo was zij onder meer te zien bij The Voice Kids waar zij het niet onverdienstelijk deed. Haar stem en uitstraling zijn aanstekelijk en haar trotse moeder ondersteund haar dochter daar waar ook mogelijk. In eigen beheer heeft ze in de tussentijd ook al heel wat materiaal uitgebracht. Enige tijd terug schreef ze zich in voor de Ministar Talentenjacht […]

todayjuli 29, 2022 6

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%