Blog

PRECIOUS WILSON – SOMETHING’S GOTTEN HOLD OF MY HEART (LADIES ON MARS RADIO EDIT

todayseptember 8, 2022 2

Achtergrond
share close

De van oorsprong Jamaicaanse Precious Wilson verwierf in de tweede helft van de jaren ’70 wereldfaam als lead zangeres van de disco groep Eruption die, nadat ze ontdekt waren door de Duitse producer Frank Farian en gevraagd werden als voorprogramma en begeleidingsband van een tournee van Boney M. Frank Farian bood de Eruption een contract aan en met door Farian geproduceerde songs zoals ‘I Can’t Stand The Rain’ en ‘One Way Ticket’ werden wereldhits gescoord die vandaag te dag nog steeds overal te horen zijn. In 1979 koos Precious Wilson voor een solo carrière waarmee ze, wederom onder productionele leiding van Farian, internationale hits scoorde zoals ‘Hold On I’m Coming’, ‘Cr Cr Cry To Me’ en ‘We Are On The Race Track’. In 1985 tekende Precious Wilson een platencontract bij Jive Records, die destijds grote successen boekte met o.a. Billy Ocean en Ruby Turner.

Met diens producers nam Precious een solo album op en verzorgde ze de titelsong van de blockbuster film ‘The Jewel Of The Nile’, het vervolg van ‘Romancing The Stone’ met daarin hoofdrollen voor Michael Douglas, Danny Devito en Kathleen Turner. Vervolgens werkte Precious Wilson samen met artiesten zoals Kim Wilde en Cliff Richard en scoorde ze in de jaren ’90 een grote hit in de UK met het house collectief Messiah met een cover van Donna Summer’s ‘I Feel Love’. Anno 2022 is in Engeland woonachtige Precious Wilson nog steeds wereldwijd een veelgevraagde zangeres en treedt ze zowel solo als onder de naar Eruption ft. Precious Wilson nog op. Nu verrast Precious Wilson met een dansbare versie van de Gene Pitney klassieker ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’ waarvoor ze in zee ging met het Argentijnse Ladies On Mars (bekend van o.a. remixen voor Donna Summer, Billy Ocean en Depeche Mode).

Het resultaat is een heerlijke NuDisco versie met daarin een hoofdrol voor het nog immer herkenbare stemgeluid van Precious Wilson.

 

Written by: Cor Shops

Rate it
Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

Luister Live Mee!

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%