Blog

Nelis Heesbeen sluit de zomer af met nieuwe single “Mooie Señorita”

todayseptember 30, 2022 2

Achtergrond
share close
Dat het leven niet altijd over rozen gaat heeft Nelis Heesbeen onlangs zelf ervaren. Hij stond op het punt om een nieuwe single uit te brengen. Op een gegeven moment kreeg hij het trieste bericht te horen dat een nicht van hem ongeneeslijk ziek was. Zij is overigens binnen twee weken op 43- jarige leeftijd overleden. Dat heeft een diepe indruk op Nelis gemaakt. Om die reden heeft hij een aantal zaken vooruitgeschoten. Gelukkig kreeg hij steun en begrip van z’n fans. Inmiddels is het bijna herfst en omdat het nummer “Mooie Señorita” in principe een zomers tintje heeft is besloten om deze plaat op vrijdag 23 september 2022 te lanceren. Als je de eerste tonen van de muziekband hoort, is de kans groot dat je deze herkent. Het is namelijk een moderne bewerking van de uit 1983 afkomstige klassieker “Kleine Juanita” waarmee Jan Verhoeven (†) best wel een hitje in handen had. Nelis: ‘Ik ben zelf een enorme fan van de muziek die Jan Verhoeven heeft uitgebracht. Ik waardeer die man in alle opzichten en zie hem echt als de vader van het Nederlandse lied. Samen met producer Roy Otters (ANRO Productions) is er een verfrissende 2.0 versie gemaakt die bol staat van vrolijke klanken. Omdat ik ook fan ben van de Robert Pater stijl heeft Roy die ook verwerkt in deze fantastische uptempo single. Alle instrumenten zijn overigens live ingespeeld en dat is te horen ook. Het enigste wat veranderd is, is de titel. De tekst is hetzelfde gebleven. Die is gewoon goed en dan moet je daar afblijven’ De bijna 50-jarige zanger uit Zaltbommel krijgt het steeds drukker met z’n optredens. Volgens hem heeft dat te mede te maken met z’n voorgaande single “Oh Zwarte Zigeuner”. Deze muziekstijl is geliefd bij de reizigers en met name tijdens de alom bekende communiefeestjes staat zijn agenda boordevol optredens tijdens deze traditionele party’s. Natuurlijk kennen we Nelis ook van een andere kant als evenementenzanger. Daar scoort hij altijd met “Overstag”, ”Ik herken jouw gezicht”, “Ga maar weg” en “Als een vader opa wordt”. Overal waar hij komt worden al zijn liedjes uit volle borst meegezongen en dan niet alleen door de ouderen. Ook de jeugd kent de teksten uit het hoofd. Als Nelis ooit weer een album uitbrengt komen een aantal van deze tracks er zeker op te staan.

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Nicky Baegen zet zich met nieuwe single ‘Elke dag een feestje’ landelijk op de kaart

Nicky Baegen ziet de samenwerking met Rood-Hit-Blauw producties en het team van Sonic Solutions uit Roosendaal als een nieuwe start van zijn muzikale carrière. In het verleden heeft hij al een tweetal singles opgenomen, maar door omstandigheden werd alles op een laag pitje gezet. Met z’n nieuwe single ‘Elke dag een feestje’, die geschreven is door Pascal de Vormer en P.Prusysenaere laat hij in ieder geval horen dat hij van […]

todayseptember 30, 2022 16

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%