Blog

Mo’reen onze Nederlandse Vlaming heeft een nieuwe single

todayapril 3, 2019 3

share close

Haar single Vrij laat ons denken dat we te maken hebben met een nieuw nummer van Ruth Jacott, maar dat is ze helemaal. Lees haar verhaal hoe ze in België is terecht is gekomen

01 Wat is je naam en waar kom je vandaan?
Mijn artiestennaam is Mo’reen.
Ik ben geboren als Maureen Alberg in Suriname (Z-Amerika), opgegroeid in Amsterdam en woon al meer dan de helft van m’n leven hier in Vlaanderen.

02 Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
Vanaf 8 jarige leeftijd..
Ik begon als danseres. Soms achter grote artiesten als Liza Minelli. Op 12 jarige leeftijd ontdekte ik dat ik kon zingen en begon zang en dans te combineren. Ik zat toen op de ballet akademie van Amsterdam. Super leuk was dat..Piet Veerman, Danny de Munck, Vader Abraham André v Duin en nog veel meer….
Ik kan wel een boek schrijven…??
Anyway…vanaf toen kreeg ik de podium microben te pakken. ??

03 Hoe ben je in Belgie terecht gekomen?
… Awel… ik kwam regelmatig van Amsterdam naar Antwerpen. Ik deed ergens met vrienden een optreden. Daar was de vrouw van Bart Peters toevallig ih publiek. Na de show kwam ze naar me toe, vroeg m’n gegevens en gaf die aan haar man. Na een tijdje werd ik gebeld door de manager van Bart Peters. En na een try-out begon er een heel mooi verhaal.. hier in België.. bij de Radios.

04 Wat is de eerste plaat die je ooit gekocht hebt?
Ooh grappig.. das heel lang geleden..
Maar weet ht nog goed..
Freddy James- Get up and boogy.
Niemand zal hem nog kennen.. denk dat hij maar 1 hitje had. De kleine jongen met grote getto blaster op z’n schouder. Geweldig vond ik dat! ??

Het was overigens niet de eerste plaat die ik had.. dat was een lp van Michael Jackson. Het lijkt nu alsof je vloekt wanneer je z’n naam zegt maar het was wel een geweldige artiest. En ik was, vooral in die tijd, een super grote fan van hem.

05 Hoe oud was je toen je wist dat je zangeres wilde worden?
Zoals ik vertelde was ik 12 toen ik zang met dans combineerde. Toen wist ik ook… ik blijf zingen!

06 Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Ik heb naast het zingen ook nog een ander beroep.. ik ben therapeute in de verslavingszorg. Ik begeleid mensen in deze moeilijke fase van hun leven. De strijd met verslaving van alcohol, drugs, gokken en zelfs sex..
Dit is o.a. ook waar m’n single over gaat.

07 Hoe heette je eerste single?
M’n allereerste solo single onder Mo’reen was een cover; Im in Love with you.

08 Wat zijn je ambities?
Na een lange break ben ik weer de studio ingekropen. Samen mt Jim Nijs en Yannick de Pauw is m’n nieuwe single ontstaan. Ik heb er zelf de tekst voor geschreven en ben er super trots op… tis echt als m’n eigen kindje…”Vrij”
Mijn tekst was aanvankelijk in het Engels. Maar ik besloot het, vooral voor m’n Nederlandstalige vrienden,
ook in het Nederlands op te nemen. Dat brengt het toch nog net iets dichterbij…

09 Van welke muziek hou je zelf het meest?
Dat hangt echt van m’n bui af. ?? Ik hou van Soul, jazz, dance, funk, rock maar ik ben ook dol op Salsa….

10 Met welke artiest zou je wel eens willen samenwerken?
Nog zo een vraag..?? dit antwoord verschilt ook van dag tot dag… ik hou er sws van om met getalenteerde mensen samen te werken. Van welk genre of welke cultuur dan ook.
Maar als ik echt een naam moet kiezen; Stromae.. zo getalenteerd, voor een breed publiek maar nooit cliché.
En internationaal… Justin Timberlake…behalve dat het een lekker ding is, maakt hij gewoon vet goeie muziek waar m’n dansers hart sneller van gaat slaan. ??

Mogen we je bedanken voor dit interview?
Dat mag je zeker!  En het is ook graag gedaan hoor.
Groetjes en big hug
Mo’reen

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Marco Roodhuizen, wij hadden een interview met hem

Enige tijd geleden hebben we contact gelegd met Marco maar door de vele interview is hij nu eindelijk aan de beurt. Hier zijn de vragen: 01 Wie ben jij en waar kom je vandaan? Ik ben Marco Roodhuizen en woon in Zeeland, maar ben geboren in Rijswijk (Zuid Holland) 02 Wanneer ben je begonnen met zingen? Ik ben begonnen met zingen in het jaar 2000, dus nu al bijna 20 […]

todaymaart 30, 2019 8

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%