Blog

Miracle Thomas & Ian Greaves – On Fiyah (Radio Edit)

todayjuli 21, 2022 9

Achtergrond
share close

Thomas & Greaves Project is een House-album gemaakt en geproduceerd door B&G Intellect Music in

samenwerking met Bizzibee Recordings.

Dit album laat je dansen na het stimulerende “Poetic Sex” intro. Het begint met een uptempo nummer “On Fiyah” dat gaat over de hitte van liefde en passie die een smeltkroes van suggestieve teksten wordt met een pulserende beat. De hook is eerder geschreven door Ian Greaves en toen het werd voorgesteld aan Miracle Thomas, was het het begin van geweldige dingen die nog moesten komen.

“Lumba” is het volgende nummer met een ongelooflijke live percussiegroove van Patrick Dawes die speelde en opnam met de legendarische Richie Havens. De producer Bizzibee betrok Patrick bij het nummer om zijn ervaring als percussionist die live met veel House-deejays heeft gespeeld, te benutten.

“The Ice Cream Song” is een combinatie van zang van leadzanger Miracle Thomas en Ian Greaves. Ian begint met een hoog energieniveau dat wordt gevolgd door consistente energie en engelachtige vocalen door de zoete zang van Miracle Thomas. Producer Bizzibee kwam niet tekort in het aanleveren van creatieve ideeën voor een volgepakte track met een jazzy blazersriff.

“Satisfy My Sex” (F.I.L.T.H London-mix) is een nummer dat oorspronkelijk is geschreven voor een artiest die meerdere platina verkoopt. Na het opnemen van het nummer werd Miracle Thomas er verliefd op en vond hij dat het nummer op het album moest komen. Het idee om het nummer te behouden werd voorgelegd aan Brian Bowry van B&G Intellect Music, die het er meteen mee eens was dat het nummer het album zou verbeteren.

“Goody Spot” vertegenwoordigt de G-spot die smaakvol is gedaan in dit zeer geestige nummer met behulp van honkbalterminologie. Sommige van de referenties zijn geladen honken, slag, werper, slagman om er maar een paar te noemen en de rest is aan de luisteraars om hun fantasie te gebruiken.

“Can She Love You” de haak is ontleend aan een origineel lied geschreven door Miracle Thomas. De muzikale interpretatie van de producer bracht het nummer naar een ander niveau met een vleugje Dancehall en mannengezang dat briljant is gearrangeerd door Bizzibee.

Het nummer “Rave” was een vervanging voor een ander nummer. Het idee kwam van Brian Bowry, die een lied wilde dat sprak over dansen en mensen plezier maken. Bizzibee creëerde een sfeer die de rave vertegenwoordigt en je in een feeststemming houdt. Dit nummer geeft je de instructie om je handen in de lucht te steken, rond te springen en te zwaaien.

“Cheers” is een mid-tempo groove die de feestgeest benadrukt, maar tegelijkertijd reflecteert op de periode van de Covid-19-pandemie. De uitspraak in het lied is “je kunt niet drinken met een masker op je gezicht”. Als je dat zou kunnen, zou dat dan niet freaky freaky zijn? Dit is een feestnummer dat je in de stemming brengt om te dansen en dat je opbeuren in uitdagende tijden.

Deze versie van “Satisfy My Sex” is verleidelijker zonder vage lijnen. Het is recht in je gezicht voor de volwassen en sexy. Het zal eruitzien, smaken en aanvoelen als een wonder als je dit album eenmaal in je collectie hebt.

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Nancy Su – Wieder Hello 2022

Iedereen die naar liefde voor het leven verlangt, moet ook bereid zijn bepaalde risico's te nemen en nooit de hoop op groot geluk in de liefde op te geven - ook al is het verleden misschien niet altijd aardig voor je geweest. Nancy Su stuurt deze motiverende boodschap de wereld in met haar nieuwe single "Wieder Hello 2022" en met geconcentreerde steun van Jenny van Bree en Wolfgang Nadrag (Jelfi). […]

todayjuli 21, 2022 5

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%