Blog

Interview met Ricky Ricardo

todayfebruari 13, 2019 26

share close

01. Vertel eens iets over jezelf?

Hallo, Mijn naam is Ricky Ricardo geboren op 23 juli 1971 in Amsterdam.
Mijn ouders allebei geboren in de Amsterdamse Jordaan zijn dan ook verantwoordelijk voor het feit dat het Amsterdamse repertoire mij heel goed ligt.
Ik ben getrouwd met een Haagse schone en zijn er 4 kinderen, waar ik mega trots op ben dat ik een gezin als deze mag hebben.

02. Hoe is je zangcarriere begonnen?

Dit is een hele leuke vraag die je stelt want ik ben al langere tijd actief in de muziek. Wel als schrijver van teksten op bestaande liedjes voor onder andere Frans Halsema.
Frans Halsema is mijn neef en zijn wij familie van de overleden cabaretier Frans Halsema. Nummers welke ik geschreven heb voor Frans zijn o.a.. Pak maar je biezen, laat mij niet gaan, als ik staar naar de zon en de maan, ik kan niet met maar ook niet zonder jou.
Deze zijn ook terug te vinden op Youtube. ’s Avonds zaten wij geregeld in de studio van Frans waar ik dan af en toe de microfoon pakte en al snel dacht dit is niks voor mij.
Jaren later in Spanje toch meedoen met Karaoke begon het al aardig te kriebelen maar nog niet echt dat ik overtuigd was er echt wat mee te doen. Zangers aldaar gaven wel aan dat het er echt in zat.. hmmm ..
Maanden na de vakantie kom ik via mijn schoonmoeder en haar high-tea vriendinnen in contact met zanger Hermano uit Den Haag. Of ik een liedje wilde schrijven voor hem? Tuurlijk en zo vloeide ons contact uit tot een echte vriendschap.
Hermano lied ik wat karaoke horen en gaf ook al snel aan hier wat mee te doen. Al snel nodigde hij mij uit deel te nemen aan wat Talentenjachten. Ik was er nog niet klaar voor zei ik maar wilde wel een keer komen kijken.
Het leek me wel leuk maar zeker ook eng. Dus ik was nog niet over de drempel heen getrokken. De talentenjacht was afgelopen waarna er gevraagd werd of iemand nog wat wilde zingen en al snel kreeg ik (onder dwang haha) een microfoon in mijn handen geduwd.
Dit was opgezet door Hermano en de organisatie haha. Het ging ondanks de zenuwen vrij redelijk en voor ik het wist werd ik ingeschreven voor 3 talentenjachten.
Mijn eerste liedje waar het dus allemaal mee begon was “ik leef mijn eigen leven” van Andere Hazes. Vanaf die tijd ben ik mij gaan ontwikkelen naar een feest zanger maar wel met heeeeel veel vallen en opstaan.
Je krijgt natuurlijk duizenden tips van collega zangers waar je allemaal aan wil voldoen, en als die collega’s voor het podium staan als je moet zingen, tja.. Dat konden mijn hersens niet aan en was ik zo hard bezig met de tips dat ik mijn teksten vergat.
Ik heb zeker een paar keer gedacht de handdoek in de ring te gooien tot ik het nog 1 kans gaf om het op mijn eigen manier te doen. Dit was de juiste beslissing binnen mijn zangcarrière. Tips zijn leuk maar volg je eigen intuitie en houd je aan 1 iemand en dat is je zangdocent.
Mijn zangdocente was niemand minder dan Ingrid Simons. Vanaf dit moment begon ik te groeien. Ik ben er nog lang niet maar kan wel een aardig feestje bouwen.

03. Hoelang treedt je al op?

Het is zo’n 1,5 jaar geleden begonnen zoals ik op de vorige vraag antwoorde, maar echt optreden en geboekt worden een klein jaartje.

04. Kan je wat vertellen over je nieuwe single?

Dit is ook een grappig onderwerp. Zoals ik aangaf schreef ik veel liedjes voor mijn neef Frans, somiige daarvan zijn apart uitgebracht en ook een clip van opgenomen.
Echter 1 nummer is wel uitgebracht op de album maar verder niet. Terwijl het wel een lekker nummertje is. Dit nummer wat ik dus zelf geschreven heb, ga ik dan alsnog als cover uitbrengen, hoe gaaf is dit?
Hier komt ook een leuke clip aan vast te zitten en zal de productie via Frank van etten verlopen.

05. Met wie zou je graag samen mee willen werken?

Wat ik gaaf zou vinden qua repertoire en deels ook door mijn Amsterdamse achtergrond is met Andre hazes Jr en het Jordaan cabaret. Het Jordaan Cabaret vertolkt het Jordanese muziek in de culturele kledij van vroeger.

06. Wat was het leukste optreden tot dusver?

Het leukste optreden, daar vraag je wat. Elk optreden is leuk als je de mensen mee krijgt, of het nu voor 2 of tien personen gaat. Maar het optreden welke het meeste indruk heeft achtergelaten is dus onlangs geweest in het voorprogramma van Tino Martin in TeeJater Naaldwijk.
1000 man binnen en hun dan allemaal meekrijgen in je repertoire, zelfs op de Amsterdamse medleys of vrolijke koster.

07. Heb je nog een ritueel vlak voor een optreden, of ben je niet bijgelovig?

Nou ik heb geen ritueel en bijgelovig hmmmmwjaaaa soms als het uitkomt hahaha Ik denk op dat soort momenten vaak aan mijn ouders, broer en zus die er allemaal niet meer zijn en vraag of ze willen helpen het optreden tot een succes te boeken.

08. Wat doe je verder in het dagelijksleven?

Ik ben altijd leidinggevende (manager) geweest in het arbeidsleven maar sinds kort heb ik afscheid genomen van mijn laatste werkgever. We gaan namelijk in juli emigreren naar Spanje met het hele gezin. Momenteel zijn we druk bezig met alle voorbereidingen.

09. Wat kunnen we de aankomende tijd van je verwachten?

Ik ga sowieso mijn 1e single uitbrengen voordat we naar Spanje gaan. Met een clip en een cd presentatie ronden we dit af. Al woon ik straks in Spanje zal ik gewoon optredens vervullen in Nederland.
In September sta ik namelijk ook in het Silverdome in Zoetermeer. Vanuit Spanje werk ik verder aan mijn zangcarrière, heb daar ook mijn optredens en zal mij daar verder gaan focussen op andere doelen.

10. Wat is je mooiste ervaring in het leven?

Heel cliché maar de geboorte van de kids, mijn huidige vrouw welke er 1 uit duizenden is en waar ik mee al mijn, die van haar en onze gezamenlijke doelen kan halen. Mijn Rots kun je wel zeggen. Onze trouwerij en het verwezenlijken van onze dromen.
De allermooiste ervaring is dat ik mijn ouders trots heb kunnen maken.

Mogen we je bedanken voor dit gezellige interviewtje?

Jazeker en leuk om het op deze manier te doen Cor.

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Ayden Mayer is een aanstormend talent

Ik ben Ayden Mayer, 20 jaar geboren en getogen in Amsterdam. Mijn ouders ontdekten al vrijl snel mijn talenten voor sport en zang Toen ik 7 jaar was bracht mijn moeder me naar een muziekschool en daar kreeg ik mijn eerste zanglessen. Maar ik was ook een grote sportsfan met name basketbal Ik ben toen naar New York City gegaan om wedstrijden te spelen Maar zoals ik al zei zingen […]

todayfebruari 9, 2019

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%