Blog

Hein Augustijn, Jelske, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers en Leon Moorman: “Van Hier”

todayoktober 29, 2022 23

Achtergrond
share close

‘Van hier’ is een samenwerking tussen Hein Augustijn, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers, Leon Moorman en Jelske Wilmer. Artiesten uit verschillende delen van Nederland (de Achterhoek, Drenthe, Limburg en Noord-Brabant) met verschillende muzikale achtergronden. Een divers gezelschap, kortom, van zowel gerenommeerde artiesten als relatieve nieuwkomers, die één ding met elkaar delen: een liefde voor de eigen taal en streek. Ze zijn allemaal ‘van hier’.

‘Van hier’ is een ode aan thuis. Hein Augustijn over de ontstaansgeschiedenis: ‘Ik heb het nummer in eerste instantie geschreven over het Brabantse platteland waar ik ben opgegroeid, maar toen ik het aan het opnemen was, kreeg ik het gevoel dat het deel was van een groter verhaal. Het gaat over je ergens thuis voelen en dat is natuurlijk iets universeels. Zo ontstond het idee om het nummer met meerdere zangers uit verschillende delen van het land op te nemen. Ik heb het aan verschillende muzikanten voorgelegd en de reacties waren meteen erg enthousiast.’ Uiteindelijk hebben Hein Augustijn, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers, Leon Moorman en Jelske Wilmer het nummer ingezongen, waarbij iedere zanger in de eigen taal en met eigen woorden een deel van het nummer voor rekening heeft genomen. Het werd een nummer in het Drents, Limburgs, Achterhoeks en Brabants. En het resultaat laat zien dat hetgeen wat ons verschillend maakt ons eigenlijk juist verbindt: we zijn allemaal ergens thuis.

‘Van hier’ is voor het grootste deel opgenomen in Studio Silvester in Utrecht (met uitstapjes naar Gent, Venlo en Doetinchem). Op het nummer spelen Harry Hendriks (gitaar en accordeon) en Robert Driessen (bas en drums) mee. Erik Spanjers (Normaal, Aafke Romeijn) tekende voor de productie en techniek. Rond het nummer wordt -naast een videoclip- ook een mini-documentaire gerealiseerd, die in december 2022 zal uitkomen. In deze documentaire wordt de artiesten gevraagd waarom ze in streektaal zingen en wat ‘hier’ voor hen betekent. De regie van de videoclip en documentaire is in handen van Martijn Kuijten (eerder o.a. videoclips voor JW Roy & Ad van Meurs).

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Rocky Pauw – Jij bent als de zon

Als Rocky Pauw net zoveel aandacht krijgt met zijn nieuwe single ‘Jij bent als de zon’ als de voorganger ‘Besame Mucho’ is hij een zeer tevreden mens. Naast zijn producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio regelt promotor Dennis van de Kraan dat hij in geheel Nederland uitgenodigd wordt bij zowel radio- als tv-programma’s. De kans is erg groot dat de geschiedenis zich gaat herhalen met deze verfrissende cover […]

todayoktober 28, 2022 4

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%