Blog

De Suskes – Illegale Kroeg (Vanavond Gaan We Zuipen)

todayoktober 2, 2022 3

Achtergrond
share close

Biografie De Suskes – Single release: Illegale kroeg (Vanavond gaan we zuipen)

De Suskes in een trio bestaand uit: Sipke de Boer-Zang/Bas, Sytse Haima-Zang/gitaar en Wouter Bouma-Drum/zang. De band is opgericht in 2009. De eerste elf jaar werd de complete ritmesectie gedaan door Koos Keus, maar in 2020 werd hij vervangen door Wouter. Ook heeft Sipke toen de keuze gemaakt om de basgitaar te bespelen i.p.v. de gitaar.

Na vooral veel covers te hebben gespeeld, wordt er steeds meer eigen werk aan de setlijst toegevoegd.   Dit resulteerde in oktober 2019 in het plattelandshitje ‘Boeren aan de macht’, wat uiteindelijk het lijflied werd tijdens het boerenprotest in 2019. Dit nummer heeft inmiddels al 1 miljoen streams op Spotify. De andere agrarische hit ´Melken doe je zo´ is inmiddels ook de 1 miljoen views voorbij op YouTube. De laatste single ´Donders machtig mooi´, was een kneiter van een hit. Deze Hollandse nieuwe stond 16 weken in de RADIONL top 30 en de Oranje top 30.

Sipke en Sytse schrijven eigen nummers aan de lopende band en brengen ook met regelmaat solowerk uit, meestal in de Friese taal. Maar als er iets in het Nederlands wordt geschreven, dan gaan de heren luisteren of het eventueel geschikt is voor De Suskes.

De nieuwe single met de titel ´Illegale kroeg´, past precies in ´t straatje van de Suskeskneiters Melken doe je zo, Boeren aan de macht en Donders machtig mooi. De oefenruimte van de Suskes is een illegale kroeg. Ieder weekend zit de jeugd tussen de 20 en de 60 jaar zich daar te bezatten, maar op dinsdag of donderdag dient het als oefenruimte, omdat Wouter z´n drumstel er toch al staat. Ook krijgen de Suskes regelmatig filmpjes toegestuurd,  waarin zuipketen de Suskeskneiters uit volle borst meezingen.

De videoclip is opgenomen in meerdere illegale kroegen en zuipketen.

De Suskes Live

Live druipt de energie ervan af. De partyrockcountryhoemparock&roll werkt zeer aanstekelijk en zoals iemand ooit zei: “Je hoeft niet van De Suskes te houden om een leuke avond te hebben. Het is net als bij André Hazes, de zaal gaat altijd mee.”

Veel interactie is een belangrijk aspect bij De Suskes en zij plaatsen het woord ‘feest’ in een hele andere dimensie. Het gaat erom wat je met de mensen doet, hoe het publiek de avond beleeft. Het ene moment is het kolderiek en het andere moment is de ondertoon wat serieuzer.

De Suskes hebben hun sporen live  al ruimschoots verdiend en laten in alle windstreken van Nederland, het stucwerk van de muur knallen. Een van de hoogtepunten is het 10 jarig jubileum in sporthal ‘De Trije’ te Franeker waar zo’n 2500 fans aanwezig waren. Andere hoogtepunten waren het Veenhoopfestival, De nacht fan Fryslân en Het Abe Lenstra stadion.

De Suskes live in Franeker tijdens hun 10 jarig jubileum. (Foto Piet Douma)

De toekomst

De Suskes zijn druk bezig in de studio. Momenteel wordt er gewerkt aan een aantal nieuwe nummers. De planning is ook dat er een compleet Suskes album uit gaat komen in 2023.

De agenda voor live concerten in 2023 begint alweer aardig vol te lopen. Wij hebben er zin in.

 

 

Illegale kroeg (Vanavond gaan  we zuipen)-credits

Tekst & muziek: Sipke Jelle de Boer, Sytse Bertus Haima, Wouter Bouma.

 

Sipke Jelle de Boer                 -Geb. Workum            -Zang en Basgitaar     (Hoofdartiest)

Sytse Bertus Haima                -Geb. Baarderadiel    -Gitaar en zang           (Hoofdartiest)

Wouter Bouma                      -Geb.Leeuwarden       -Drums en zang                      (Hoofdartiest)

 

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%