Blog

Carol Markstrom – Kay-Yah-Ha Chickasaw.

todayjuli 28, 2022 9

Achtergrond
share close

Van het westen tot het oosten tot het uiterste noorden van Alaska, het publiek wordt geboeid door de zang van Carol Markstrom en de verhalende kwaliteit van haar teksten die naar andere plaatsen, tijden en mensen worden getransporteerd. Carol’s liedjes gebruiken Western Roots, Folk, Americana en Outlaw en Classic Country. Haar ballads en liefdesliedjes variëren van grillig tot bitterzoet, en de schoonheid van westerse landschappen inspireert sommige van haar songwriting. Carol schrijft ook non-fictie over de Indiaanse geschiedenis en cultuur die een aantal van haar liedjes hebben beïnvloed. Met een frisse insteek speelt ze graag publieksfavorieten. Carol heeft drie cd’s uitgebracht, waarvan er twee prijzen hebben gewonnen. Haar lied over de leider van Dakota Sioux, Medicine Bottle, staat op de soundtrack van een documentaire uit 2019 met de titel ‘The Indian System’.

Feedback van fans: Fans geven commentaar op Carol’s heldere, met emoties gevulde zang. Ze herinnert hen aan uiteenlopende artiesten als Emmylou Harris, Suzy Bogguss, Linda Ronstadt, Sheryl Crow en Natalie Merchant. Weer anderen voelen zich aangetrokken tot Carol’s unieke vocale kwaliteiten. Of het nu origineel is of covers – haar songselecties passen goed bij elkaar.

Radio en optredens: je kunt Carols liedjes horen spelen in radioprogramma’s in de VS en internationaal, waaronder Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië, het VK, Zweden, Nieuw-Zeeland en andere landen. Carol is ook populair bij dj’s voor interviews. Ze voert een breed repertoire van liedjes uit op verschillende locaties, waaronder festivals en concerten, cowboybijeenkomsten, wijnmakerijen en saloons, koffiehuizen, gastboerderijen, bibliotheken en musea.

Carol is lid van de International Western Music Association (en is lid van het bestuur), de Academy of Western Artists, Folk Alliance International, de Native American Music Association, de Western Writers of America en Tucson Kitchen Music Association.

OVERZICHT VAN DE WOESTIJNROOS 2018:
“Ze heeft een heel aparte en mooie stem die perfect ‘past’ bij haar muziekkeuze. Ze heeft ook het ‘oor’ om precies te weten wat ze wil bereiken, en daarvoor gebruikt ze de beste muzikanten van Amerika….Wauw, wat een aangename cd om naar te luisteren. Vijf sterren van mij, en een directe uitnodiging aan de Rural Root Music Commission om te komen luisteren naar hun CD van het Jaar-awards. Carol Markstrom heeft een zeer unieke en mooie stem. Ze is anders en dat maakt haar speciaal. Ze heeft veel tijd gestoken in het samenstellen van deze cd. Voor mij is het haar beste werk tot nu toe. Elk nummer op deze opmerkelijke productie vertelt een ander verhaal. Je zult zelf moeten luisteren als je iets niet alleen uniek, maar ook heel erg goed wilt horen.” ( Bob Everhart, Pres. National Traditional Country Music Association, voor Country Music News International)

​BEOORDELINGEN VAN 2015 GRENSOVERSCHRIJDEND:
“Carol Markstrom heeft het goed gedaan met Crossing Borders! Ze heeft een aantal leuke originele nummers en een frisse kijk op covers. Met haar heldere prachtige stem en geweldige instrumentals, zul je je vermaken! (Totsie Slover, 2014 WMA Radio DJ/Radio Programma van het Jaar)

“Crossing Borders is het tweede werk van de geweldige Carol Markstrom, als de eerste “Vision Across the Range” ons aangenaam verraste, zal dit je zeker niet teleurstellen.” (Miguel Angel Diaz Gonzalez, Rockin’ Therapy Radio in Spanje)

“Het fascineert me voortdurend om cowboy- en westernmuziek uit het oude westen te horen komen, maar om het uit het nog oudere ‘West’ Virginia te horen komen is een wonder. Carol Markstrom maakt hier indruk met haar eigen composities en neemt de luisteraar diep mee naar de Rio Grande-vallei, beide kanten, Mexico en de VS. Dat is op zich al een opmerkelijke prestatie. Ze heeft ook een perfect oud-westgeluid in haar stem, niet een of andere nep-la-la-land zeer slechte imitatie. Ze heeft er veel vertrouwen in haar eigen materiaal, en om haar ook nog eens een paar heerlijke ‘standaard’ old time westernnummers aan de totale mix te horen toevoegen is niet alleen moedig, maar ook erg geruststellend en makkelijk om naar te luisteren.” ( Bob Everhart, Pres. National Traditional Country Music Association, voor Country Music News International)

BEOORDELINGEN VAN 2012 VISIE OVER HET ASSORTIMENT:
“Markstrom…een bloeiende singer/songwriter wiens beste werk op deze veelbelovende cd… zijn geworteld in haar onderzoek en mensen die ze heeft gekend…” (Ollie Reed, Roundup Magazine van de Western Writers of America).
“…originele liedjes… zijn over het algemeen en tekstueel meeslepend…Markstrom’s levering is direct en zonder pretentie” (Rick Huff’s Best of the West Reviews)
“Prachtige stem en harmonie! Gemakkelijk te luisteren. Kwaliteitsopname! (MountainMade.com)

REVIEW van DANCE OF THE WOESTIJN (2014 kinderliedje & geïllustreerd boek):
“Met interessante kunst van Jose Sandoval, kun je je voorstellen dat de verbeelding van een kind werkt aan wat daar in het donker is, achter elke rots of achter elke heuvel. En met een simpele “gratis” download wordt het pakket multi-stimulans… De kinderen zijn het komende publiek voor wat we hopen te bieden en te behouden. Je kunt alleen maar hopen dat meer van onze artiesten overwegen materialen voor die markt te ontwikkelen.” (Rick Huff’s Best of the West-recensies)

LAATSTE TIDBIT OVER CAROL:

Naast een songwriter, schrijft Carol non-fictie artikelen en boeken, veel over aspecten van de Noord-Amerikaanse Indiase geschiedenis en cultuur. Ze was een aantal jaren professor aan de West Virginia University en een productieve, veel gepubliceerde wetenschapper.

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Bennie Solo met ultieme feestremake van ZIJN HET JE OGEN

Op woensdag 27 juli 2022 brengt Bennie Solo zijn nieuwste nummer ZIJN HET JE OGEN uit. Een cover van Koos Alberts dit keer, maar in een geheel ander jasje. Een heerlijke feestplaat, die de meeste mensen al direct lekker mee kunnen zingen, want de tekst is al bekend. Een lied dat meteen uitnodigt om een polonaise te starten en te zwaaien met je vlaggetje. Producer Harald Queens was wederom verantwoordelijk […]

todayjuli 28, 2022 3

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%