Blog

Carnen Sars – Amsterdam

todaynovember 24, 2022 4

Achtergrond
share close

Carmen Sars werd geboren in het Canadese Vancouver, groeide voor het grootste deel op in Nederland en is thans woonachtig in Amsterdam. Het was al snel duidelijk dat muziek haar taal was want vanaf haar zevende schreef ze al haar eigen kerstliedjes en zong ze het hele weekend in de kerk waar haar vader dirigent organist was. Ze studeerde Jazz lichte muziek/zang aan het Hilversums conservatorium bij onder meer orkestleider/arrangeur Jerry van Rooijen en trad op in diverse Jazzclubs en werkte veel als backing vocaliste.

Songwriting werd haar passie, wat zich uitte in het uitbrengen van diverse Engelstalige albums met voornamelijk eigen werk. Haar eerste album ‘Silent Eyes’ werd bekroond met een Zilveren Harp. Het volgende album Polarity kreeg veel aandacht mede door de single ‘In Love’ in samenwerking met het Rosenberg trio. Beide albums produceerde zij met Peter Tiehuis, wiens invloeden en gitaarspel zij als zeer verrijkend en onmisbaar beschouwt. Er volgde nog een vocaal Lounge album ‘Porta Romana, en een live Jazzalbum ‘Jazz On The Rocks’. Ook schreef ze liedjes voor diverse artiesten, zoals onder meer Ramses Shaffy, Liesbeth List, Jan Tekstra, Ruth Jacott en voor het songfestival.

Haar eerste Nederlandstalige album, ‘Aangeraakt Door Liefde’ met daarop de songs uit haar gelijknamige, in Jazzy Bluesy sferen gehulde muziek-theatervoorstelling, komt dit jaar in december op Vinyl en Cd uit op het ‘Concerto’ label . De eerste single van dit album is ‘ Amsterdam is als mijn minnaar’ Is de Single van het album ‘Aangeraakt Door Liefde’ Een Nederlandstalig Jazzy album dat uitkomt op 11 December 2022. Het release concert vind plaats in ‘Nick Vollebregt Jazzclub’ in Laren NH. Deze nieuwe single is geschreven en geproduceerd door Carmen Sars. Musici die meespelen op deze song zijn Peter Tiehuis Gitaar. Martin Gort Percussion, Ruud Breuls Trompet, Edwin Schimscheimer Fender Rhodes.

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Japie Pater – Ik zou het zo weer overdoen

Dat Robert Pater hits scoort was al bekend en natuurlijk zijn vader arie pater die ook al de mensen vermaekt maar velen wisten nog niet dat JAPIE Pater ook zijn nieuwe nummer heeft uitgebracht wat hebben we genoten van zijn geweldige cd presentatie. Geniet van Japie zijn nieuwe nummer en zing hem uit volle borst mee ! https://www.youtube.com/watch?v=ISOKaqi7S0U

todaynovember 19, 2022 1

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%