Blog

Albert van Benthem brengt met zijn nieuwe single ’Ondersteboven’ vrolijkheid in de herfst!

todayoktober 8, 2022 2

Achtergrond
share close

Na het enorme succes van ‘De Hollandse Zon’ die vorig jaar als een wervelwind de playlisten van de Nederlandstalige radiostations wist te bereiken, komt Albert van Benthem nu met een plaat die vrolijkheid brengt in de herfst. Het betreft de feelgood single ‘Ondersteboven’ die volgens Albert het juiste sfeertje brengt. Naast heerlijke gitaargeluiden is er ook een vleugje country in verwerkt. Top muzikant Roland Verstappen is net zoals z’n zomerhit uit 2021 verantwoordelijk voor de tekst en de muziek. De opnames vonden plaats bij Manfred Recordings in Etten-Leur o.l.v. Manfred Jongenel is en de single verschijnt bij Rood-Hit-Blauw producties.

‘Vorig jaar liet Roland mij het nummer al horen. Ik gaf meteen aan dat het echt iets voor mij zou zijn en wilde het lied graag hebben. Vooral de verhaallijn past erg bij mij. Het gaat over alles wat misgaat als je iemand leuk vindt. Je gooit bijvoorbeeld zout in de thee en suiker op een ei. Dat soort dingen kan je overkomen als je enthousiast bent. Het geheel is vervolgens voorzien van een lekkere beat waar je heel vrolijk van wordt. Mijn grote vriendin Margretha van der Laar heeft wederom de productieleiding op zich genomen. Samen met Jody Pijper en Manfred Jongenelis heeft zij de backing vocals verzorgd. Uiteraard is Roland verantwoordelijk voor de gitaarpartijen. De bijbehorende clip is ook niet standaard. Er zijn bepaalde effecten toegevoegd die het geheel bijzonder maken. Ik ben in ieder geval erg tevreden over de complete productie’, aldus Albert.

In de 31 jaar dat Albert actief is in de muziekwereld heeft hij mooie dingen meegemaakt. Met name de laatste jaren heeft de vriendschap die hij met Margretha heeft opgebouwd ook geresulteerd in een goede band met Roland Verstappen. Door de samenwerking die tussen Margretha en Roland is ontstaan sluit Albert zich ook vaak aan bij de spontane jamsessies rondom de tafel. Het is dus niet uitgesloten dat Roland in de toekomst nog veel meer voor Albert gaat maken.

De CD single ‘Ondersteboven’ is vanaf 5 oktober 2022 verkrijgbaar en te streamen via de bekende platforms. De clip’ is te bewonderen bij de TV zenders en op Youtube. Albert van Benthem: Ondersteboven’…Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Written by: Cor Shops

Rate it

Vorig bericht

Blog

Grutte Geart laat ‘Santa Lucia’ verbouwen tot een feestplaat van jewelste

Grutte Geart steekt niet onder stoelen en banken dat hij het liefst piratenmuziek ten gehore brengt. Dat is zijn lust en zijn leven. Hij voelt zich als een vis in het water als hij het publiek vermaakt met oude klappertjes. Zijn nieuwe single is een Nederlandstalige bewerking op de klassieker “Santa Lucia” van George Baker. De tekst, die over een nacht vol plezier gaat, is geschreven door Johnny Leijen. Deze […]

todayoktober 8, 2022 1

Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

DOWNLOAD APP

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%