Blog

Dan Washburn – Goin home

today19 augustus 2024 6

Achtergrond
share close

Dan begon op zevenjarige leeftijd met gitaarspelen, beginnend met een lap steel en toen hij tien was speelde hij op de akoestische gitaar en schreef hij zijn eerste nummer voor zijn moeder; “Someone Like You”. Zijn vader integreerde hem in de band waar hij basgitaar speelde en toen hij 13 was, was Dan de bassist en harmoniezanger voor een lokale weekendband.

Zijn credits omvatten meer dan 200 albums als singer/songwriter, producer en bassist. Dan was jarenlang bandleider van wijlen Colleen Peterson. Hij toerde met George Fox, Terry Sheridan, Colleen Peterson en South Mountain. Hij was te gast als zanger/bassist voor veel gospelshows, zowel live als op televisie. Dan heeft het podium gedeeld in shows met Emmy-Lou Harris, Pirates of the Mississippi, Waylon Jennings, Toby Keith, Marty Stuart en Martina McBride om er een paar te noemen. Dan had veel succes met het uitbrengen van 5 singles op de radio voordat hij werd gevraagd om auditie te doen voor de prijswinnende band “South Mountain”. Dan werd hun leadzanger/bassist en woordvoerder in Canada, getekend bij Stony Plain Records, wereldwijd gedistribueerd door Warner Brothers. De band toerde uitgebreid door Canada en Europa en was erg gewild. Ze hadden een succesvol album “Where There’s A Will” met vier hits in de hitlijsten en verschillende nominaties voor de Canadian Country Music Association.

Dan presenteerde twee televisieshows voor Cogeco Canada, waarin hij opkomend Canadees talent in de schijnwerpers zette. Hij is een veelgevraagde schrijver en producer die zijn tijd verdeelt tussen Nashville en zijn thuis, Stirling, ON Canada.

Zomer/herfst van 2024 zal Dan weer een paar specials voor Cogeco Television presenteren, waarbij hij over de hele wereld schrijft met een nieuwe release gepland voor augustus. Hij blijft muziek produceren in Canada en Nashville voor nationale en internationale artiesten.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt

Nu Speelt:

0%