Blog

Terry Newman Project – Don’t Let It Get To You Baby

today31 juli 2024 14

Achtergrond
share close

Korte biografie
“Ik ben in Californië en ik kreeg een Facebookbericht van zanger Terry Newman (Nederland) met de vraag of ik nummers had die bij zijn stijl pasten. Ik dacht dat ‘Walk Me Through The Fire’ een goede match was, net als Terry, en toen haalde Terry de Italiaanse gitarist Maurizio Vercon erbij. Hoewel we allemaal in verschillende delen van de wereld wonen, is er één constante, en dat is de taal van de muziek. We begonnen toen aan onze reis door via internet te werken aan een arrangement voor het eerste nummer Walk Me Through the Fire. Terry, Maurizio en ik begonnen met het regelen van opnames met Han in Bullet Sound Studios in Nederland.

Omdat we meer buiten de kerngroep nodig hadden, nodigden we Mike, Brayden en Leo uit om hun talenten te lenen aan dit lopende project en album. Hoewel niemand elkaar echt kent, ontstaat er toch een vriendschappelijke band rond het project. Terry, Maurizio en ik zijn doorgegaan met het schrijven van de rest van het album en houden de kerngroep in stand. We zullen ook andere topgastmuzikanten binnenhalen wiens talenten zich zullen lenen voor het geluid van onze band. We kijken uit naar dit voltooide album en het samenstellen van een tourband.”

Terry Newman
Reinier de Greef aka Terry Newman, (geboren in 1964) begon zijn carrière in 1987. Terry is een solo singer/songwriter en entertainer die met of zonder band werkt. Reinier werkte jarenlang in bekende cafés, podia, feesten en festivals in het nationale en internationale circuit. Zijn repertoire bestaat uit nummers die bekend staan ​​om hun melodieuze karakter, van AOR tot full swing, inclusief hits uit die tijd. In 1990 schreef hij het nummer “Romancin Around the World”, het werd uitgezonden op televisie en radio, en het nummer werd een grote hit.

In de loop der jaren werkte Reinier samen met producer en engineer John Sonneveld. John was coproducer voor artiesten als Anouk, Golden Earring, Vengeance, Sleeze Beez, etc. in de Wisseloord Studio in Hilversum Holland

Don Schiff
Don begon zijn professionele carrière op de elektrische bas en is een van de belangrijkste Chapman Stick® en NS/Stick™ basgitaristen ter wereld. Don heeft gewerkt met Elvis Presley, Tina Turner, Elvin Bishop, Nia Peeples, Pam Tillis, Tully Winfield, Perry Como, Sheryl Crow, Dwight Yoakam, Raquel Welch, Frankie Avalon, Eddie Money, Lana Lane, Bobby Vinton, Herbie Hancock, Mark Trueack, Rocket Scientists, Al Green, The Diamonds, The Lettermen, The 5th Dimensions, Peggy Lee, Jerry Lee Lewis, Fabian, Bobby Rydell, Cliff Morrison, Vaughn Monroe, Buddy Morrow, Warren Covington, Ann-Margret, Shirley MacLaine, Ben Vereen, Petula Clark, Lou Christie, John Payne (Azië) Long John Baldry, Pat Benatar, Chuck Berry Kracked Earth en nog veel meer…

Hij is te zien in films als ‘84 Charlie Mopic’ (Soldier) 1989 en “Live From Death Row” (Crazy Fan running van) 1992

Schiff ontving een gouden album voor het medeschrijven van het nummer: Cerebral Man op het album Wide Awake In Dreamland – Pat Benatar.
Schrijvers T. Winfield, L. Matthew en D. Schiff werden genomineerd voor de Best Original Music in a Web Series Streamy Award – The Guild (2007)

Optreden voor de koningin van Engeland met Shirley MacLaine en de Muppets

Don heeft ook 3 soloalbums uitgebracht, Timeless (1999), Wait By the River (2002), Peering Over Clouds (2005)

Terry Newman Project Online

Facebook: https://www.facebook.com/terrynewmanproject/
Bandcamp: https://terrynewmanproject.bandcamp.com/
YouTube: https://www.youtube.com/@TerryNewmanOfficial

Artist Links

Terry Newman Facebook:
https://www.facebook.com/terry.newman.9406
Don Schiff Website:
https://www.donschiff.com/

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt

Nu Speelt:

0%