Niet gecategoriseerd

Margretha geeft in nieuwe single‘Doe iets’ belangrijke boodschapmee!

today30 augustus 2024 7

Achtergrond
share close

Margretha geeft in haar nieuwe single een aantal tips mee om de mensen die op leeftijd en/of alleen zijn te helpen. Zij weten als geen ander hoe het voelt als er niemand is die naar hun uitkijkt. De boodschap die het nummer herbergt is, dat er in plaats van urenlang praten, beter meteen actie ondernomen kan worden…met andere woorden DOE IETS! Het concept van deze nieuwe single, die dan ook de titel ‘Doe iets’ heeft meegekregen, lag al sinds 2014 in een soort ‘Veldhuis & Kemper’ geluid op de plank. Margretha heeft altijd wel iets gehad met deze door Tjeerd van Zanen en Robbin van Beek geschreven plaat, maar twijfelde lang of ze deze zou uitbrengen. Ze overweegt momenteel of ze doorgaat in het Nederlandstalige circuit of dat ze haar horizon gaat verbreden in een andere taal. Gelukkig heeft Margretha de juiste keuze gemaakt om deze kwalitatief hoogstaande productie, die opgenomen is o.l.v. Hans Aalbers, te lanceren bij Rood-Hit-Blauw produkties.

Margretha: ‘Liedjes moeten inhoud hebben. Destijds zag ik op Facebook een filmpje van iemand die het nodig vond om iemand anders te filmen terwijl diegene gruwelijk in elkaar geslagen werd. Hij vond het niet nodig om daar iets aan te doen. Toen had ik zoiets van, dat wij als mensen veel te weinig doen, als we zien dat er iets moet gebeuren. Ik weet dat we tegenwoordig in een hele andere tijd leven en dat we moeten oppassen wat we zeggen, maar soms kun je ook met hele kleine dingen een gebaar maken. Dat hebben Tjeerd van Zanen en Robbin van Beek perfect weten te verwoorden. Als je ziet dat iemand eenzaam is, dan bel je toch gewoon een keer bij hem of haar aan om te vragen hoe het met die persoon gaat. Het kan ook voorkomen dat je iemand ziet die moeilijk kan lopen met een volle boodschappenkar. Het is toch een kleine moeite om te vragen of je even kunt helpen. Dat doen we veel te weinig en daar gaat dit liedje dan ook over. We zijn allemaal mensen en mogen best een beetje oog voor elkaar hebben. Ooit zijn wij zelf dat oude mannetje of vrouwtje met die rollator die niet meer zo snel kan.’Over twee weken verschijnt in navolging van Margretha’s eerste boek ‘Koningin van de escort’ een tweede boek.

Deel 1 heeft ze samen met iemand anders geschreven en voor deze editie is ze zelf verantwoordelijk. Hierin geeft Margretha haar ziel en billen bloot. Daarnaast is ze met nog veel andere dingen bezig waar ze op dit moment nog niet veel over kan zeggen behalve dat Roland Verstappen hierbij betrokken is. De cd-single ‘Doe iets’ is vanaf 28 augustus 2024 overal verkrijgbaar. De clip, opgenomen door Joey van de Bilt (Filmcreatie) zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Margretha: ‘Doe iets’…..Een Rood-Hit-Blauw produktie

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%