Blog

Randie ONeil – Heart and Soul

today15 juli 2024 9

Achtergrond
share close

De verhalen van de prijswinnende songwriter Randie O’Neil komen voort uit een oprechte plek. Haar werk als specialist in adolescenteninterventie brengt een realistisch perspectief in haar teksten. Ze put uit haar eigen levensverhaal over het overleven in een gewelddadige alcoholische omgeving als kind en helpt studenten om door een ingewikkelde wereld te navigeren. Via haar liedjes brengt ze een boodschap van begrip en moed om problemen onder ogen te zien die we bijna allemaal op een bepaald moment in ons leven ervaren.

De vlotte, innemende, met een beetje pit, prijswinnende Americana/Folk-Pop-artiest Randie O’Neil legt haar hele zelf in haar schrijven en optredens, met eerlijke en geestige teksten over liefdesverdriet en kracht, gecombineerd met pakkende melodieën. Met haar door roots geïnspireerde geluid heeft ze in de loop der jaren meerdere albums onafhankelijk uitgebracht. Ze zal de veelgeprezen EP “I’m Not That Girl” en “Here I Stand” en “Full Moon Rising” opvolgen met haar langverwachte “Heart and Soul”. Ze zal je zeker laten meezingen en meezingen uit volle borst.

“Don’t Tell Mama” is de eerste single van haar aankomende EP. Dit is een opgewekte en levendige Americana-ervaring!! Het brengt je zeker terug naar je kindertijd, je kunt niet anders dan meezingen en bewegen op de muziek! Geheimen, gevolgen en een wilde rit! Wat heb je je moeder niet verteld? Geïnspireerd door een daadwerkelijke counselingsessie, realiseerde Randie zich dat we allemaal geheimen hebben die we voor onze ouders verborgen hielden. Dit nummer zal zeker een glimlach op je gezicht toveren en je innerlijke wilde kind loslaten.

Met de volgende single bekijkt Randie “The Dance” van romantiek die ontstaat wanneer mensen elkaar voor het eerst ontmoeten. Stap in het ritme van ‘The Dance Heart’ – waar elke beat een verhaal is, elke tekst een stap. Doe mee met de dans, voel de vonk en laat je hart zijn eigen romance beginnen. Het is meer dan een liedje; het is een dansvloerbiecht die op je wacht.

Randie’s 3e single “Olivia” is niet zomaar een melodie; het is een krachtig verhaal, dat de worstelingen van veel vrouwen in het licht van huiselijk geweld weerspiegelt. Randie’s teksten en aangrijpende voordracht nemen ons mee op Olivia’s reis, een reis die resoneert met moed, kracht en de onwrikbare geest om vrij te breken.

Randie neemt je zeker mee op een muzikale reis met haar volgende release, “Heart and Soul”, die eind februari 2024 uitkomt.

“Queen (of the Barstool Two-Step)”, haar door critici geprezen nummer, onderzocht het nachtleven dat was veranderd tijdens Covid19. Naar bars gaan was geen optie voor mensen en wat doe je met de eenzaamheid. Mensen gaan eropuit om bij mensen te zijn en zich niet zo alleen te voelen. Sommige mensen werden in deze tijd samengebracht en anderen vonden een afstand tussen hen. Dit nummer trok internationale aandacht en won 3 prijzen, waaronder video van het jaar van ISSA (International Singer-Songwriter Association) en heeft meer dan 700.000 streams.

“De brutaliteit van Cyndi Lauper, de briljante troubadours van Joni Mitchell, de punkdrive van Joan Jett. Dit zijn enkele van de belangrijkste bouwstenen van RANDIE O’NEIL’s immense artisticiteit.” (April 2024) Aldora Britain Records Issue 168.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%