Blog

WILLEM DE GRAAF – ‘HA VAKANTIE’

today13 juli 2024 11

Achtergrond
share close

Willem is op 13 mei 1952 geboren in Bunschoten Spakenburg, 1n 1973 getrouwd en daarna in militaire dienst. Daarna achtereenvolgens werkzaam geweest als accountmanager voor een Brandstoffenhandel, een bakkersorganisatie, marktkoopman en daarna 30 jaar als Directeur in eigen bedrijf. Na een hartinfarct in 2004 tot heden werkzaam als Sales Manager bij TinQ tankstations. Inmiddels met pensioen maar nog steeds aan het werk bij TinQ.

Augustus 2023 ter gelegenheid van zijn 50 jarig huwelijk een start gemaakt als amateur tekst schrijver en zanger met het nummer “Ode aan Drenthe”. Dit nummer heeft Willem tijdens zijn eigen feest met veel succes gezongen. Hij kreeg de smaak van tekstdichten en zingen te pakken. Zo kwam van het één het ander en op dezelfde melodie heeft Willem ook teksten geschreven en
gezongen in de nummers: “Ode aan FC Emmen” en “Ode aan SV Spakenburg”. SV Spakenburg (De Blauwen) is de club waar hij, na zijn verhuizing naar Zwartemeer in Drenthe, 20 jaar nauw bij betrokken is geweest, als

Voorzitter en vervolgens als PR functionaris. Vandaar de affiniteit met voetbal. Het was logisch dat Willem ook een nummer wilde brengen n.a.v. het EK 2024 met de titel “Oranje op weg naar EK 2024”. Hij heeft daarvoor de muziek gebruikt van de bekende mars “Koning Voetbal” en daar een passende tekst bij geschreven. Willem vormt samen met zijn jongere broer Hans ook nog het duo Bont Brothers. Begin dit jaar hebben de WILLEM DE GRAAF ‘HA VAKANTIE’ broers de release “Lekker Zwemmen” uitgebracht. Een echt doe nummer bij het zwembad.

Aangezien Willem elk jaar de Nijmeegse vierdaagse meeloopt, terwijl hij eigenlijk en hekel heeft aan wandelen, vond hij het nodig om ook een nieuw vierdaagse lied met de titel “De Nijmeegse vierdaagse” te schrijven en in de studio op te nemen. Het nummer is inmiddels uitgebracht en hij hoopt dat dit lied in juli veelvuldig te horen zal zijn in Nijmegen.

Na steeds de melodieën van bestaande nummers te hebben gebruikt besloot Willem om een nieuwe compositie te laten maken door Componist Tim Hemme. Bij een leuke vlotte compositie heeft Willem vervolgens een leuke tekst geschreven met als Titel: “HA VAKANTIE”. Het is een vrolijk, vlot en gemakkelijk mee te zingen nummer geworden. Een echte vakantiehit!

Alle reeds uitgebrachte nummers zijn te streamen op alle streamingsdiensten. Tot slot: Willem treedt ook elke week met veel plezier op met Shanty- en Amusementskoor ’t Kompas uit Emmer-Compascuum en geniet erg van zijn succes als tekstschrijver en zanger en wil dat ook graag met iedereen delen. Nog altijd een vlotte prater met leuke verhalen en anekdotes uit zijn drukke bestaan. Ondanks zijn leeftijd van 72 geniet hij met volle teugen van het leven.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%