Blog

Rebekka Lundstrøm – Lilies on the radio

today12 juli 2024 11

Achtergrond
share close

Ik heb altijd graag gezongen. Als kind hield ik van het podium en droomde ik er altijd van om op te treden. Naarmate ik ouder werd, werd ik sceptischer en onzekerder en dacht ik dat ik het niet kon. Ik bleef zingen, maar vooral voor mezelf en ik begon podiumvrees te ontwikkelen.

Toen ik na een aantal jaren in het buitenland terugverhuisde naar mijn geboorteplaats Arendal in Noorwegen, begonnen mensen me uit te nodigen om met hen op het podium te staan, omdat ze zich herinnerden dat ik vroeger zong. Ik wilde heel graag mijn eigen liedjes schrijven, maar wist niet hoe. Het was een singer-songwriter uit Texas, Simon Flory, die het allemaal voor me begon. Ik vroeg hem hoe ik songwriter kon worden en hij antwoordde: “Doe het gewoon!” Dus dat deed ik.

Tegelijkertijd begon ik gitaarlessen te nemen bij Fadnes. Toen ik eindelijk de moed had verzameld om hem een ​​aantal van mijn eigen liedjes te laten horen, was hij erg onder de indruk en begon hij me ervan te overtuigen dat ik ze moest opnemen. Nadat ik mijn muziek een tijdje live had gespeeld, besloot ik dat ik het wilde proberen. Dus in 2019 zegde ik mijn fulltime baan als klassenassistent op en nam een ​​parttime baan in de pub aan om meer tijd te hebben voor muziek, spaarde geld en nam “Carousel” op!

Muziek is altijd mijn redder geweest. Het grootste deel van mijn leven was het de muziek van anderen die die rol voor mij speelde, maar nu is het ook mijn eigen muziek. Ik heb mijn eigen zwemvest gemaakt. Ik zou niet zonder kunnen. Ik heb in de loop der jaren zoveel verschillende banen geprobeerd en ik kan in geen enkele mijn plek vinden. Muziek is de enige plek waar ik me thuis voel.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%