MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Manager R. Kelly aangeklaagd voor bedreigen van misbruikslachtoffers Original Source

Written by on 1 december 2021

Donnell Russell, de manager van R. Kelly, wordt door drie vrouwen aangeklaagd voor zijn aandeel in het misbruik dat de zanger met hen pleegde. Volgens de vrouwen werden ze in de aanloop naar de première van de docuserie Surviving R. Kelly meerdere keren bedreigd door Russell.

Lizette Martinez, Lisa Van Allen en Faith Rogers dienden de aanklacht in bij het hooggerechtshof in New York, meldt Page Six.

Russell zou niet alleen de vrouwen bedreigd en geïntimideerd hebben, maar ook hun familieleden en vrienden. Volgens hen probeerde hij daarmee te voorkomen dat de docuserie te zien zou zijn.

Russell wordt er ook van verdacht de bioscoop waar de première zou plaatsvinden anoniem te hebben gebeld om een valse brandmelding te doen. Daardoor moest de bioscoop worden ontruimd en werd de première uitgesteld. De zaak over dat incident loopt nog.

“De vrouwen waren al beschadigd door het misbruik door R. Kelly, maar hebben extra emotionele schade opgelopen door de vele dreigementen aan hun adres en de angstaanjagende situatie in de bioscoop waar hun verhaal eindelijk gehoord zou worden. Wederom werd ze op slinkse wijze het zwijgen opgelegd, wat voor veel verdriet en woede heeft gezorgd”, staat in de documenten die bij de rechtbank zijn ingediend.

R. Kelly’s advocaat Jennifer Bonjean zegt dat haar cliënt op geen enkele wijze is te linken aan de daden van Russell. “Het zijn slechts beweringen en mocht blijken dat de feiten juist zijn, dan zal het publiek ook horen dat de heer Kelly het intimideren of lastigvallen van individuen door zijn medewerkers op geen enkele manier heeft georkestreerd.”