MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Ook bij BRIT Awards geen onderscheid meer tussen mannen en vrouwen Original Source

Written by on 21 november 2021

De BRIT Awards worden genderneutraal. De organisatie van de belangrijkste muziekprijzen van het Verenigd Koninkrijk heeft maandag bekendgemaakt dat vanaf volgend jaar geen onderscheid meer zal worden gemaakt tussen prijzen voor mannen en vrouwen.

Dat betekent dat tijdens de eerstvolgende uitreiking op 8 februari één beeldje wordt uitgereikt voor de artiest van het jaar en eentje voor de internationale artiest van het jaar. “Het voelt helemaal als het juiste moment om de prestaties van artiesten te vieren om de muziek die ze maken en het werk dat ze doen, ongeacht hun gender”, zegt voorzitter Tom March.

De organisatie van de BRIT Awards was al langer van plan om de prijzen genderneutraal te maken zodat ook non-binaire personen, die zich niet specifiek man of vrouw voelen, kunnen meedingen.

Ook andere awardshows maakten de keuze om geen onderscheid meer te maken tussen prijzen voor mannen en vrouwen. Zo zijn de MTV Awards genderneutraal en reikte de organisatie van de Gouden Kalveren eerder dit jaar nog maar één prijs voor Beste Hoofdrol en één prijs voor Beste Bijrol uit.