MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

André Rieu zegde kerstconcerten zelf af vanwege volle ziekenhuizen Original Source

Written by on 21 november 2021

De kerstconcerten van André Rieu mochten volgens hem van het demissionaire kabinet wel doorgaan, maar het voelde vanwege de volle ziekenhuizen niet goed. De wereldberoemde violist vertelde vrijdagavond in de talkshow Op1 over zijn besluit om de concerten in het Maastrichtse MECC toch af te zeggen.

“Ik mocht ze eigenlijk doen, maar het ziekenhuis ligt 100 meter van het MECC af en daar zeggen ze allemaal: ‘Doe het niet.’ Dus daarom heb ik ze afgezegd”, zegt Rieu. “Eigenlijk mocht ik het doen, maar dat kan toch helemaal niet.”

De drie shows werden – net als vorig jaar – vanwege de coronacrisis geannuleerd. Rieu moest ook al enkele buitenlandse optredens verplaatsen, maar heeft begin december nog wel vier shows in Lissabon in zijn agenda staan.

De shows in Maastricht zijn verplaatst naar volgend jaar. Op de concerten zouden in totaal 36.000 mensen afkomen.