MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Eddie Vedder vormt supergroep om in te vallen voor Kings of Leon Original Source

Written by on 24 september 2021

Eddie Vedder speelde vrijdagavond met bekende muzikanten een met covers gevulde set op zijn eigen Ohana Festival in Californië, meldt Spin zaterdag. Dit deed de Pearl Jam-zanger nadat Kings of Leon, die het festival eigenlijk zou afsluiten, een dag van tevoren annuleerde omdat de moeder van drie van de bandleden was overleden.

De groep bestond onder meer uit Red Hot Chilli Peppers-drummer Chad Smith, voormalig Red Hot Chilli Peppers-gitarist Josh Klinghoffer (die nu toert met Pearl Jam), Tears for Fears-bassist Pino Palladino en de Ierse singer-songwriter Glen Hansard.

De muzikanten droegen Pearl Jam’s TheLong Road op aan Betty Ann Followill, de moeder van Nathan, Caleb en Jared Followill, die op vrijdag overleed. Het nummer werd opgevolgd door een cover van Kings of Leon’s vroege hit Molly’s Chambers, waarbij Vedder aan zijn medebandleden instructies gaf over hoe het gespeeld moest worden.

In totaal trad de band ongeveer een uur op. Ze speelden covers van onder meer REM, The Pretenders en Prince. Ook de dochter van Vedder, Olivia, was tijdens de set te zien. Zij zong het nummer My Father’s Daughter, dat ze vorige maand uitbracht met haar vader en Glen Hansard.

Ohana, dat vrijdag van start ging, duurt het hele weekend. Andere artiesten die optreden zijn: Spoon, Mac DeMarco, Cold War Kids, Pearl Jam en Sharon van Etten.