MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Organisatoren krijgen 15 miljoen euro voor onbenutte evenementencapaciteit Original Source

Written by on 14 september 2021

Organisatoren van culturele evenementen die nog niet volledig kunnen doorgaan, komen binnenkort in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming voor de kaartjes die niet meer verkocht mogen worden. Het demissionaire kabinet heeft daar 15 miljoen euro voor uitgetrokken, blijkt uit stukken die dinsdagavond naar de Tweede Kamer zijn gestuurd.

Het gaat om evenementen die binnen plaatsvinden zonder vaste zitplaatsen, zoals concerten in popzalen. Die mogen vanaf 25 september wel weer doorgaan, maar een kwart van de capaciteit moet onbenut blijven. Voor die evenementen komt een zogenoemde suppletieregeling: een tijdelijke financiële tegemoetkoming.

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) kondigden dinsdagavond aan dat er met toegangstesten later deze maand meer mogelijk wordt, ook voor de cultuur- en evenementensector. Toch zijn de versoepelingen volgens de sectoren niet genoeg om rendabel te kunnen draaien. Het kabinet heeft steun toegezegd, maar de precieze invulling daarvan is nog onbekend. Die volgt volgens De Jonge “zo snel mogelijk”.