MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Amsterdam Dance Event gaat dit jaar door tot middernacht Original Source

Written by on 14 september 2021

Het Amsterdam Dance Event (ADE) gaat dit jaar ondanks de coronamaatregelen gewoon door. Wel duren de feesten maar tot middernacht, zoals de coronamaatregelen voorschrijven. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Het dancefestival in Amsterdam wordt dit jaar van 13 tot en met 17 oktober gehouden. Het evenement trok tijdens de laatste editie in 2019 zo’n 400.000 Nederlandse en internationale bezoekers.

Dinsdag maakte het Amsterdam Music Festival (AMF), het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event, bekend niet door te gaan. Normaal wordt het Amsterdam Music Festival in de Johan Cruijff ArenA bezocht door zo’n 35.000 mensen.

“Hoewel vooralsnog een select aantal evenementen hun evenement helaas heeft moeten annuleren, blijft er gelukkig ruim voldoende over om een geweldig ADE neer te zetten”, aldus directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis. “Het doet ons ondanks de beperkingen goed dat het ADE deze hele sector op deze manier nog kan helpen ondersteunen.”

‘Overladen met berichten’

Op de coronapersconferentie van dinsdag werden enkele versoepelingen aangekondigd, maar de nachthoreca en -clubs moeten de deuren tussen 0.00 en 6.00 uur voorlopig nog gesloten houden.

“Direct na de persconferentie zijn we overladen met berichten van organisatoren die alles op alles willen zetten om hun programma door te laten gaan binnen de huidige maatregelen”, aldus de directeuren.

Onder meer de Melkweg, Paradiso, Muziekgebouw aan ‘t IJ, de WesterUnie, AFAS Live en het Concertgebouw openen jaarlijks de deuren voor de ADE-bezoekers.