MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

André Rieu gaat in najaar toeren, eerste Nederlandse show in december Original Source

Written by on 10 juni 2021

Violist André Rieu gaat in het najaar weer op tournee in het buitenland. De 71-jarige artiest zal naar verwachting in oktober en november met zijn orkest spelen in onder meer Chili, Uruguay, Israël, Oostenrijk en Duitsland. Dat kondigt hij vrijdag aan op Instagram.

Half december geeft Rieu voor het eerst sinds de lockdown in 2020 weer een concert in Nederland. Hij treedt dan op in Maastricht en begin januari in de Ziggo Dome in Amsterdam. Op dit moment gaat het om een handvol optredens waarvoor de kaartverkoop vrijdag is begonnen. Mocht er veel animo zijn, dan komen er wellicht extra concerten bij, laat zijn manager vrijdag weten.

Rond de start van de epidemie in maart 2020 was de Limburgse violist bezig met zijn langverwachte Amerikaanse tournee. Deze gaat Rieu in april 2022 inhalen. Daarna volgt een flinke reeks optredens in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

In juli 2022 is de artiest de hele maand op het Vrijthof te vinden, waar hij na drie jaar terugkeert voor zijn traditionele serie zomerconcerten. Veel fans hebben al in het najaar van 2019 tickets gekocht voor de serie in 2020, die echter moest worden afgelast. Ook de reeks van dit jaar is gecanceld. Zijn crew moest een paar weken geleden de knoop doorhakken en wist niet zeker wat er coronatechnisch in de zomer mogelijk was.

Voor de zomerserie van 2022 op het Vrijthof zijn nog enkele tickets beschikbaar. Rieu werkt momenteel met zijn orkest aan het album Happy Together, dat later dit jaar moet verschijnen.