MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Jan Smeets krijgt eerste 3FM Legend Award voor vijftig jaar Pinkpop Original Source

Written by on 14 april 2021

Jan Smeets, de organisator van het festival Pinkpop, heeft de eerste 3FM Legend Award gewonnen vanwege de grote waarde die het festival voor Nederland heeft gehad. Hij kreeg het beeldje woensdagavond in de uitzending van Beau.

De prijs werd uitgereikt door dj Eva Koreman. “U krijgt dit beeldje om heel veel redenen: omdat u weet welke mayonaise er wordt geserveerd en omdat u iedereen op elk podium persoonlijk kent. U heeft Nederland met Pinkpop bovendien internationaal op de kaart gezet.”

Pinkpop moest door het coronavirus zowel vorig jaar als dit jaar worden geannuleerd. Het festival in Landgraaf zou vorig jaar zijn vijftigste verjaardag vieren. Smeets was vanaf het begin bij het evenement betrokken.

De 76-jarige Smeets zei vereerd te zijn met de prijs. Maar droeg het beeldje op aan Golden Earring-zanger George Kooymans, die door de ziekte ALS niet meer kan optreden: “Hij verdient het, het is een fantastische vent.”