MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Taylor Swift zet juridische stappen tegen pretpark Evermore Original Source

Written by on 24 februari 2021

Taylor Swift heeft juridische stappen tegen attractiepark Evermore in de staat Amerikaanse Utah gezet, omdat het zonder toestemming of betaling haar muziek heeft gespeeld, schrijft Rolling Stones donderdag. Een paar weken geleden klaagde het pretpark de zangeres nog aan vanwege haar gelijknamige album evermore.

Het pretpark was niet blij met het in december uitgebrachte album van Swift. De directie van Evermore Park vond dat Swift met haar albumtitel inbreuk maakte op het handelsmerk van het attractiepark. Ook zou er veel verwarring ontstaan als online naar de naam gezocht wordt.

In nieuwe rechtbankpapieren stelt Swift dat muziekrechtenorganisatie BMI al in 2019 bij het park aan de bel trok omdat het zonder licenties muziek van artiesten gebruikte in de interactieve attracties.

Het zou naast liedjes van Swift ook om nummers van onder meer Katy Perry, ABBA, The Beatles, Billy Joel, Britney Spears, Green Day en Whitney Houston gaan.

Het park werd er diverse malen aan herinnerd, maar ondernam nooit actie, stelt de zangeres in haar aanklacht. Ze eist een schadevergoeding en een permanent verbod op haar muziek voor het park.