MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Festival Best Kept Secret gaat ook dit jaar niet door Original Source

Written by on 23 februari 2021

Het festival Best Kept Secret is ook dit jaar afgelast, zo maakt de organisatie woensdag bekend. Vorig jaar ging het festival in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek vanwege de coronacrisis ook niet door.

“We hebben er alles aan gedaan om tot een andere uitkomst te komen, maar helaas is er te veel onzekerheid over het begin van het festivalseizoen en blijkt verplaatsen naar een later moment in de zomer voor ons onhaalbaar”, laat de organisatie weten. Artiesten als Massive Attack en The National zouden er optreden.

Sinds 2013 wordt het festival traditiegetrouw in de eerste weken van juni georganiseerd. Dit jaar zou dat van 11 tot en met 13 juni zijn. Het kabinet heeft een garantiefonds opgezet voor festivals, maar alleen evenementen vanaf 1 juli kunnen daar een beroep op doen wanneer de festivalzomer toch niet doorgaat. Best Kept Secret valt daarmee buiten de regeling.

Mensen met een kaartje krijgen hun geld voor 31 maart terug. Vorig jaar was er nog de mogelijkheid om het ticket te bewaren voor volgend jaar, maar dat is dit jaar niet mogelijk.

Eerder werd Paaspop al verplaatst naar het najaar. De organisatie hoopt dat het festival dan wel kan doorgaan.