MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Organisatie Paaspop overweegt festival naar september te verplaatsen Original Source

Written by on 21 januari 2021

De organisatie van Paaspop, traditiegetrouw in april de opener van het festivalseizoen, overweegt de komende editie naar september te verschuiven.

Door de ontwikkelingen rond het coronavirus lijkt het er steeds minder realistisch dat het festival van 2 tot en met 4 april kan plaatsvinden. “We beginnen normaal gesproken zo’n zes weken van tevoren met opbouwen. We hebben het natuurlijk niet over een verjaardag in de achtertuin, maar over het bouwen van een klein dorp”, zegt festivaldirecteur Peter Sanders.

De organisatie wacht op duidelijkheid vanuit de overheid, maar begrijpt ook dat die er nu nog niet is. “Het is een medisch verhaal, veel is onzeker en de situatie is erg veranderlijk. Het belangrijkste is de gezondheid en de veiligheid.” Als duidelijkheid uitblijft, dan hakt de organisatie zelf de knoop over een verplaatsing door. “Zodra we weten dat we het niet meer gaan redden in april, dan kunnen we dat zelf beslissen.”

Paaspop lijkt buiten de voorgestelde ingangsdatum (1 juli) van het donderdag aangekondigde garantiefonds te vallen, maar dat deert Sanders niet. Hij is al blij dat ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is uitgebreid. “Het is positief dat de sector iets heeft om op terug te vallen. Maar als ik kijk naar onze kosten alleen al, dan denk ik wel dat het garantiefonds moet worden uitgebreid. Volgens mij is het twee- of zelfs het drievoudige nodig.”

Als Paaspop na een verplaatsing alsnog niet kan doorgaan, hoopt de organisatie wel te kunnen terugvallen op het garantiefonds, maar vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat het festival ergens dit jaar alsnog kan plaatsvinden. “Het is koffiedik kijken natuurlijk, maar we hebben goede hoop.”