MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Album dat John Lennon signeerde voor moordenaar wordt geveild Original Source

Written by on 20 november 2020

Een album dat John Lennon signeerde voor zijn moordenaar Mark Chapman, wordt geveild. Het gaat om een exemplaar van Double Fantasy, het album dat Lennon in 1980 samen met zijn vrouw Yoko Ono uitbracht.

Chapman had het album enkele uren voordat hij Lennon zou vermoorden laten signeren. Chapman had de handtekening weten te bemachtigen toen Lennon zijn appartement verliet. Toen Lennon een paar uur later weer thuiskwam, werd hij door Chapman doodgeschoten.

Chapman werd voor de moord veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar tot levenslang. Afgelopen zomer werd een vrijlatingsverzoek voor de elfde keer afgewezen. Daardoor zit hij in ieder geval nog twee jaar vast. In 2022 mag hij opnieuw vervroegde vrijlating aanvragen, net zoals hij dat sinds 2000 om het jaar heeft gedaan.

Belangstellenden moeten overigens diep in de buidel tasten om het unieke exemplaar te bemachtigen. Het minimum bod voor de plaat is namelijk 400.000 dollar (zo’n 337.000 euro).