MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Post Malone grote winnaar Billboard Music Awards met negen prijzen Original Source

Written by on 14 oktober 2020

Post Malone heeft woensdag bij de uitreiking van de Billboard Music Awards de meeste prijzen in ontvangst mogen nemen. De 25-jarige Amerikaan kreeg negen onderscheidingen, waaronder die voor beste artiest en beste mannelijke artiest.

Ook kwam Malone als grote winnaar uit de bus in de categorie rap, waarin hij vier prijzen won: beste rapalbum, -tour, -artiest en mannelijke rapartiest. Daarnaast was hij ook de beste Billboard 200-, Hot 100- en streamingnummer-artiest.

Niet alleen Malone won meerdere prijzen. Zanger Khalid won vijf prijzen in de categorie r&b, waaronder beste artiest, album en nummer. Kanye West won vier onderscheidingen voor zijn werk in het gospelgenre.

Lil Nas X won met zijn hit Old Town Road vier awards. Daarnaast kregen zowel de Jonas Brothers als Billie Eilish drie prijzen.

De Billboard Music Awards werden in maart uitgesteld vanwege de situatie rondom het coronavirus. De uitreiking van de muziekprijzen stond tot dat moment gepland voor 29 april.