MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Double
Trouble
*

17:00 20:00

Current show

Double
Trouble
*

17:00 20:00

Background

Akwasi krijgt FunX Award voor rol bij ‘strijd tegen racisme in Nederland’ Original Source

Written by on 16 september 2020

Akwasi heeft woensdag tijdens de uitreiking van de FunX Awards de Power Award gewonnen. Volgens FunX is de rapper “een held en het boegbeeld geweest” in de strijd tegen ongelijkheid in Nederland.

“Ik ben FunX dankbaar voor de erkenning en dat ze een power award in het leven hebben geroepen”, zei Akwasi. De rapper kwam dit jaar in opspraak vanwege zijn omstreden Zwarte Piet-uitspraken. Het OM besloot vorige week de zaak tegen hem te seponeren.

Akwasi zegt dat het niet om hem gaat, maar dat hij een groter doel nastreeft. “Deze award wil ik graag opdragen aan iedereen die weleens een vuist in de lucht heeft gegooid. Gooi ‘m nog hoger en raak de sterren aan.”

De FunX Power Award is een nieuwe award en zal jaarlijks worden uitgereikt aan iemand die een maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de FunX-doelgroep.

De prijs voor beste vrouwelijke artiest ging naar Numidia. Rapper Boef kreeg de prijs voor beste mannelijke artiest.

Boef maakte woensdag met zeven nominaties al de meeste kans op FunX Awards. De awardshow was te volgen op NPO3 en vond dit jaar plaats zonder publiek.

Boef wint prijs voor beste nummer

De prijs voor beste videoclip was voor rappers Yssi SB, D-Double, Henkie T, Sevn Alias en Josylvio met het nummer Paper Zien. De award voor het beste nummer is voor Boef en zangeres Numidia met het nummer Tout Est Bon.

De prijs voor het beste aanstormende talent werd gewonnen door Bilal Wahib, bekend van onder andere de nummers Video Vixen en Tigers. De award voor beste zanger ging naar rapper Frenna.