MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Democratische partij gebruikt Bruce Springsteen’s The Rising voor video Original Source

Written by on 17 augustus 2020

Bruce Springsteen’s nummer The Rising, uit 2002, is gebruikt voor een campagnevideo voor de democratische presidentskandidaat Joe Biden. De video werd maandagavond (Amerikaanse tijd) uitgebracht.

In de 3 minuten en 33 seconden durende clip zijn onder meer beelden te zien van de coronacrisis, de Black Lives Matter-protesten en de kampen waar de zittende president Donald Trump onder anderen kinderen van illegale immigranten liet plaatsen.

Ook Springsteen en zijn vrouw Patty Scialfa zijn in de video te zien. De Amerikaanse zanger schreef The Rising bijna twintig jaar geleden om de inwoners van de Verenigde Staten na de aanslagen van 11 september een hart onder de riem te steken.

Aan het einde van de video wordt de democratische presidentskandidaat Joe Biden in beeld gebracht.

Met de video werd de eerste nacht van de Democratische Conventie afgetrapt. NME meldt dat Billie Eilish binnenkort ook zal optreden tijdens de campagne. Net als John Legend, Jennifer Hudson en Common.