MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Band The Killers laat vermeend misbruik tijdens tournee onderzoeken Original Source

Written by on 28 juli 2020

The Killers starten een onderzoek naar misbruik dat in 2009 tijdens hun tournee in de VS zou hebben plaatsgevonden. Een vrouw zou toen zijn misbruikt door meerdere mannen die backstage voor de rockband werkten. Een voormalige medewerkster deelde dit verhaal vorige week op Twitter.

De Amerikaanse band, bekend van nummers als Human en Mr. Brightside, laat weten “verbaasd en geschokt te zijn”. “Het gedrag dat aan hen en hun crew wordt toegeschreven, staat haaks op de principes die zij hebben”, laat een woordvoerder aan BBC News weten.

“Deze aantijgingen worden door de band en het management heel serieus genomen. Dit verhaal is afschuwelijk en hoewel het huidig tourteam van de band inmiddels een andere samenstelling heeft, zal er grondig onderzoek worden gedaan naar het voormalige en huidige personeel.”

Volgens de vrouw, die zich op Twitter Chez Cherrie noemt en als geluidstechnicus voor The Killers werkte, hoorde ze tijdens haar voorbereidingen voor een show dat “er een vrouw klaarlag in een kleedkamer”.

“Je moest je naam op een lijst zetten en je werd opgeroepen wanneer het ‘jouw beurt’ was”, schrijft de anonieme oud-medewerkster van de band.

Later bevond ze zich in de tourbus, waar de mannen verhalen over seks met de vrouw uitwisselden. Later hoorde ze dat de vrouw was flauwgevallen en ze naakt in de kleedkamer lag.

‘Had voor haar moeten opkomen’

De anonieme vrouw wilde haar verhaal aanvankelijk in 2018 al delen. Het platform waarvoor ze het verhaal opgeschreven had, besloot het echter niet te publiceren.

Ze deelde haar getuigenis onlangs op Twitter. In het bericht zegt ze er spijt van te hebben dat ze destijds haar mond heeft dichtgehouden. “Ik had voor haar moeten opkomen en de tournee moeten verlaten.”

Het juridische team van de band zal contact met de vrouw opnemen en vervolgens een onderzoek starten.