MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

‘Kanye West stelt zich toch niet beschikbaar voor presidentsverkiezingen’ Original Source

Written by on 13 juli 2020

In tegenstelling tot wat Kanye West ruim twee weken geleden aangaf, stelt hij zich dit jaar toch niet beschikbaar voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat meldt Intelligencer op basis van gesprekken met Wests campagnemanagers.

Hij zal het niet opnemen tegen president Donald Trump en Democraat Joe Biden.

Steve Kramer, een Amerikaanse stemacteur die naar eigen zeggen door het team van West werd ingehuurd om de rapper “op het stembiljet te krijgen”, vertelt dat West “ermee gestopt is”. “Ik zal je laten weten wat ik weet zodra alles is geannuleerd. Er waren vandaag meer dan honderdtachtig mensen aan het werk”, aldus Kramer tegen Intelligencer.

Het gesprek tussen Kramer en Intelligencer vond donderdag plaats, een uur voordat West een video op Twitter plaatste waarin te zien was hoe de rapper zich op het kantoor van de districtsbestuurder in Cody (Wyoming) registreerde om voor het eerst te stemmen.

“Te veel obstakels voor West’

“Ik heb niets goeds of slechts te zeggen over Kanye. Iedereen heeft zijn persoonlijke afwegingen waarop ze beslissingen nemen”, zegt Kramer. “Jezelf verkiesbaar stellen moet een van de moeilijkste dingen zijn die iemand kan overwegen.” Volgens Kramer haakt West af door de obstakels waarmee mensen die zich verkiesbaar stellen, te maken krijgen.

Inmiddels is de deadline om voor de presidentsverkiezingen verkiesbaar te worden gesteld verstreken in de staat Nevada.

Het was niet voor het eerst dat West aankondigde zich verkiesbaar te stellen. Vijf jaar geleden bijvoorbeeld, tijdens zijn speech bij de Video Music Awards, meldde hij dat ook al. “Zoals jullie hadden kunnen raden: ik heb besloten president proberen te worden in 2020”, zei hij toen.