MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Neil Young niet blij met gebruik van muziek door Donald Trump Original Source

Written by on 3 juli 2020

Neil Young heeft zich op Twitter kritisch uitgelaten over het gebruik van zijn nummer Keep on Rockin in the Free World tijdens een evenement van Donald Trump. De Amerikaanse president bezocht Mount Rushmore voor de viering van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten op 4 juli.

“Ik vind dit niet oké”, aldus Young in een reactie op een video van het evenement. De zanger heeft zich in het verleden fel uitgesproken tegen Trump en steekt nooit onder stoelen of banken dat hij het liefst heeft dat de president wordt afgezet.

In de video’s is te zien hoe voorbereidingen worden getroffen voor het evenement dat voorafging aan de 4th of July-viering. Op die dag vieren Amerikanen de onafhankelijkheid van hun land. Bij het evenement waren naar schatting zo’n 7.000 mensen aanwezig, waarvan velen volgens omstanders geen mondkapje droegen en geen afstand van elkaar hielden, ondanks dat die maatregelen worden aanbevolen.

In een tweede tweet zegt Young te staan achter de Lakota Sioux, een inheems volk dat tijdens het evenement protesteerde tegen de komst van Trump. De grond rond en van Mount Rushmore wordt door de Lakota gezien als heilige grond.