MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Folkzanger John Prine (73) overleden aan gevolgen coronavirus Original Source

Written by on 7 april 2020

John Prine is dinsdag overleden aan de gevolgen van het coronavirus, zo melden verschillende media. De folkzanger, bij wie de coronabesmetting eind maart werd vastgesteld, zou op 25 augustus een optreden geven in Paradiso in Amsterdam.

De in 1946 in Maywood geboren Amerikaan begon zijn carrière in de jaren zestig en bracht in 1971 zijn eerste album uit met de naam John Prine. Het nummer Angel from Montgomery van die plaat kreeg grotere bekendheid toen singer-songwriter Bonnie Raitt het in 1974 opnieuw opnam.

Prine’s album The Missing Years uit 1991 won een Grammy voor beste folk-album. Onder anderen Bruce Springsteen, Tom Petty en Raitt zijn op dat album gastzangers.