MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Post Malone aangeklaagd voor muziekrechten Circles Original Source

Written by on 6 april 2020

Post Malone is aangeklaagd door singer-songwriter Tyler Armes, die beweert dat hij niet juist is gecrediteerd of betaald voor zijn werk aan Malones nummer Circles. De aanklacht is dinsdag ingediend tegen de zanger en zijn record label Universal Music Group, aldus Rolling Stone.

Armes is naar eigen zeggen mede-auteur van de nummer hit, maar kreeg hier geen erkenning voor. Armes zegt dat hij heeft meegewerkt aan de akkoorden, baslijn en gitaarpartijen van het nummer, tijdens een opnamesessie in 2018.

De beschuldiging is dat dat Malone “te kwader trouw weigert om Tyler Armes de eer en het deel van de winst te geven die hij verschuldigd is als co-schrijver van het nummer Circles“.

Armes was een bandlid van de Canadese rap-rock-groep Down With Webster en heeft eerder samengewerkt met artiesten als Timbaland, Murda Beatz, Justin Tranter and Jesse Saint John.

https://www.youtube.com/embed/wXhTHyIgQ_U", "related_playlist_slug": "entertainment", "livestream": 0, "duration": 226, "embedurl": "https://www.youtube.com/embed/wXhTHyIgQ_U", "article_id": 6043330, "id": 280100, "title": "Beluister hier het nummer Circles van Post Malone", "url": "https://www.youtube.com/watch?v=wXhTHyIgQ_U", "sections": [], "video_id": "wXhTHyIgQ_U", "direct_link": false, "share_url": "https://www.nu.nl/280100/video/beluister-hier-het-nummer-circles-van-post-malone.html", "object_in_header": false, "flags": [], "type": "youtube", "autoplay": false, "text": "Beluister hier het nummer Circles van Post Malone", "video": {"branded": false, "duration": 226, "embed_code": "https://www.youtube.com/embed/wXhTHyIgQ_U", "id": 280100, "image": {"url": {"default": "https://media.nu.nl/m/36gx23sardxc_wd1280.jpg"}}, "is_live": false, "media_id": "wXhTHyIgQ_U", "section": "entertainment", "type": "youtube", "video_url": "https://www.youtube.com/watch?v=wXhTHyIgQ_U"}}”>

Beluister hier het nummer Circles van Post Malone
226
Video

Beluister hier het nummer Circles van Post Malone