MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Songfestival-update | Noorse zangeres Ulrikke Brandstorp doet volgend jaar niet mee Original Source

Written by on 26 maart 2020

Noorse zangeres Ulrikke Brandstorp doet volgend jaar niet mee

De Noorse zangeres Ulrikke Brandstorp, die dit jaar haar land zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, heeft op haar Instagram laten weten volgend jaar niet nog een keer mee te willen doen. Haar land heeft ervoor gekozen om volgend jaar weer een nieuwe nationale wedstrijd uit te schrijven om ook andere artiesten de kans te geven zich te kwalificeren. Hier zou Brandstorp dan wel meteen een finaleplek in hebben, maar dat wil ze niet.

“Ik begrijp volledig dat Eurovisie 2020 is geannuleerd vanwege het coronavirus”, schrijft ze, “maar ik hoopte dat Noorwegen net als andere landen zijn artiest zou steunen door mij in 2021 opnieuw naar het festival te sturen. Ik ben erg teleurgesteld over deze beslissing. Ik heb de finaleplaats in MGP geweigerd, omdat ik alleen in de finale wil omdat ik een goed nummer schrijf, en niet omdat ik dit jaar niet naar het songfestival kan gaan.”