MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

MPR
Top 40
*

20:00 23:00

Current show

MPR
Top 40
*

20:00 23:00

Background

Songfestival-update | Alicja Szemplinska (17) voor Polen naar Songfestival Original Source

Written by on 23 februari 2020

Ophef om problemen in Noorse nationale finale

In Noorwegen is ophef ontstaan na de nationale finale Melodi Grand Prix die op zaterdagavond live werd uitgezonden. De winnaar zou worden bepaald door online stemmen via de website van de Noorse omroep NRK. In de eerste ronde zouden er vier superfinalisten worden gekozen uit de tien deelnemers. Er was echter een technisch probleem, waardoor stemmen onmogelijk was. De eerste selectie van vier finalisten werd toen gemaakt op basis van een jury van dertig man die hun oordeel baseerden op de liedjes via Spotify, in plaats van de live-optredens van zaterdagavond.

Artiesten reageerden boos dat hun optreden, waar ze maanden aan hadden gewerkt, uiteindelijk niet van invloed was op de eerste ronde van de stemmen. Ook werd er op sociale media gezegd dat in de latere rondes (waarin twee uiteindelijke finalisten werden gekozen uit de vier overgebleven liedjes en de uiteindelijke winnaar voortkwam) nog steeds problemen waren met het stemproces. NRK heeft in een reactie laten weten dat er niet opnieuw gestemd zal worden en dat Ulrikke, die uiteindelijk als winnares uit de bus kwam, Noorwegen zal vertegenwoordigen in Rotterdam met haar lied Attention.

Zangeres Raylee, die bij de eerste vier eindigde met haar lied Wild, reageerde via Instagram op de uitslag.