MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Rihanna sloeg aanbod om bij Super Bowl op te treden af Original Source

Written by on 9 oktober 2019

Rihanna heeft het aanbod om tijdens de Super Bowl van 2019 op te treden afgeslagen. De zangeres toonde zich daarmee solidair met footballspeler Colin Kaepernick, die door een antiracismeactie werd geroyeerd door de Amerikaanse bond.

“Waarom zou ik dat in godsnaam gaan doen?”, vraagt Rihanna zich in een recent interview met Vogue af. “Wie profiteert daarvan? Mijn mensen zeker weten niet. Ik wil geen verrader zijn”, aldus de zangeres.

“Er gebeuren dingen in die organisatie (footballcompetitie NFL, red.) waar ik het gewoon absoluut niet mee eens ben. Dat kan ik toch niet zomaar opzijzetten en ze vervolgens ook nog even van dienst zijn?”

Amerikaanse media berichtten in 2018 al dat Rihanna het aanbod had afgewezen, maar de superster reageerde destijds niet op de berichtgeving.

Haar plaats werd tijdens de beroemde halftime show van het duel tussen New England Patriots en Los Angeles Rams ingenomen door de Amerikaanse band Maroon 5. Zijn werden destijds wel bijgestaan door de rappers Big Boi (OutKast) en Travis Scott.

Kaepernick protesteerde tegen politiegeweld

Kaepernick was de eerste footballerspeler die knielde tijdens het volkslied dat traditiegetrouw voor elke NFL-wedstrijd gezongen wordt. Hij protesteerde daarmee tegen het politiegeweld tegen zwarte mensen, waarna zijn voorbeeld werd gevolgd door tientallen anderen.

Door de actie zit de Amerikaan sinds 2017 zonder club. Hij speelde zes seizoenen voor de San Francisco 49ers, de club die hij in 2012 naar de Super Bowl leidde.