MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

YouTuber en rapper Joost verloor bijna 17 kilo door optredens Original Source

Written by on 19 september 2019

Rapper en YouTuber Joost Klein is sinds december vorig jaar bijna 17 kilo afgevallen. Dat vertelt hij in een interview met de Volkskrant.

De 21-jarige Klein trad in december samen met rapper Donnie op met de show Donnie & Joost: Viraal in Carré en was sindsdien te zien op diverse podia, waaronder die van Lowlands en Pukkelpop. “Ik ben al veel afgevallen door het toeren”, zegt Klein, die bekend werd met zijn YouTube-account EenhoornJoost. “Op het podium ga ik helemaal los een uur lang, echt intensief.”

De artiest vertelt welk verschil dat heeft gemaakt. “Ik woog in Carré bijna 100 kilo, daarom had ik ook dat nummer Chubby gemaakt. Nu weeg ik 83.”

Meer lichaamsbeweging hoeft van de artiest niet. “In de track Zelfgemaakt rap ik: ‘Waarom sporten als je ook naar McDonald’s kunt.’ Ik zat laatst wel voor het eerst te denken aan sport. Toch niet gedaan.”

Klein begon in 2008 zijn eigen YouTube-kanaal en maakt sinds 2016 ook eigen muziek. Dit jaar bracht hij de dichtbundel Albino uit en schreef hij een verhaal voor de bundel 3PAK, in het kader van de Boekenweek voor Jongeren.