MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Floor Jansen: ‘Moest voor Beste Zangers uit mijn comfortzone stappen’ Original Source

Written by on 13 september 2019

Floor Jansen, die als zangeres van de populaire metalband Nightwish gewend is aan een duizendkoppig publiek, moest voor haar deelname aan het muziekprogramma Beste Zangers uit haar comfortzone stappen.

“Je zingt voor zeven man, muziek die je niet gewend bent en ook nog eens liedjes van iemand anders die voor je neus zit. Op een podium dat zo groot is als een postzegel. Nou, dan ben je uit je comfortzone, hoor. Het was superspannend”, vertelt Jansen in gesprek met het AD.

De zangeres, sinds 2012 frontvrouw van het Finse Nightwish, is wereldberoemd bij metalfans. Dat ze nu door haar deelname aan het AVROTROS-programma pas echt bekend is geworden in haar thuisland, vindt ze alleen maar leuk.

“Voor veel mensen voelt het alsof ik uit de lucht ben komen vallen. Anderen zijn op hun manier weer trots dat ze me wel al kenden. Daarom vind ik het zo leuk om mee te doen aan dit programma. Om de mensen thuis te laten weten: er is ook muziek waar jullie nog nooit naar geluisterd hebben”, aldus de in Zweden woonachtige Jansen.

Kandidaat voor Eurovisie Songfestival

Dat ze opeens wordt genoemd als kandidaat voor het Eurovisie Songfestival in 2020, vindt ze een enorme eer. Volgens de zangeres was ze als kind groot fan van het evenement, maar dat veranderde toen ze ouder werd. “Op een gegeven moment werd het zo plat. Ging het helemaal niet meer over muziek of zingen. Toen ben ik afgehaakt.”

Nu ze steeds vaker vragen krijgt over het Songfestival, is Jansen toch weer liedjes terug gaan kijken. “Ik was diep onder de indruk. Na mijn eerste harde nee, dacht ik nu: waarom niet? Maar verder ben ik niet gekomen hoor, dus we zien wel.”