MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

The Night Shift

00:00 06:00

Current show

The Night Shift

00:00 06:00

Background

Adam Lambert brengt nieuw album in september uit Original Source

Written by on 14 augustus 2019

Adam Lambert brengt op 27 september zijn nieuwe plaat Velvet: Side A uit. Het wordt zijn eerste album in vier jaar. De Amerikaanse zanger maakt het nieuws bekend op Twitter.

De 37-jarige Lambert, die regelmatig op tour gaat als zanger van de band Queen, besloot onlangs een nieuwe weg in te slaan. Hij koos ervoor niet langer bij een grote platenmaatschappij te tekenen, zodat hij zelf meer invloed kan uitoefenen op hoe zijn muziek klinkt.

De artiest bracht tot nu toe de twee singles van het nieuwe album uit: New Eyes en Comin’ In Hot. Het lijkt erop dat er na 27 september nog een tweede deel van de plaat zal volgen, gezien er Side A in de titel staat. Wanneer de B-kant moet verschijnen is nog niet duidelijk. De zanger schrijft op sociale media dat hij vier jaar aan de plaat heeft gewerkt.

Lambert brak in 2009 door dankzij zijn deelname aan American Idol waar hij als tweede eindigde. Zijn debuutplaat verscheen later dat jaar en hij scoorde een internationale hit met de single Whataya Want from Me. Zijn meest recente plaat The Original High verscheen in 2015 en bevat de hit Ghost Town.