MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

The Night Shift

00:00 06:00

Current show

The Night Shift

00:00 06:00

Background

Twee concerten van in opspraak geraakte Plácido Domingo afgezegd Original Source

Written by on 13 augustus 2019

Twee muziekbedrijven hebben concerten van Plácido Domingo en de Los Angeles Opera afgelast, vanwege de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan het adres van de operazanger en dirigent.

Ook zeggen de bedrijven een onderzoek te gaan starten nu duidelijk is geworden dat verschillende vrouwen menen onheus te zijn bejegend door Domingo, schrijft Billboard.

Domingo is sinds 2003 algemeen directeur van de LA Opera en vervulde daarvoor de rol van artistiek directeur. Beide banen gaven hem macht, wat volgens zijn aanklagers leidde tot seksuele intimidatie en onacceptabel gedrag.

De vrouwen stellen dat hij hen dwong tot seksuele daden en beloofde dat ze op die manier een belangrijke baan konden krijgen. Als de vrouwen dat weigerden, dan kregen ze de baan niet.

Metropolitan Opera van New York wacht onderzoek af

Op dinsdag maakte zowel het Philadelphia Orchestra als de San Francisco Opera bekend dat alle optredens van de wereldberoemde operazanger te hebben afgezegd.

De Metropolitan Opera in New York wil eerst het onderzoek van de LA Opera afwachten. In principe treedt hij volgende maand op in ‘The Met’. Maar of dat daadwerkelijk zal gebeuren, valt nog te bezien.

Domingo noemt beschuldigingen ‘inaccuraat’

Domingo noemt de beschuldigingen aan zijn adres “inaccuraat”. “Toch is het pijnlijk om te horen dat ik – ondanks mijn beste bedoelingen – mogelijk iemand van streek heb gemaakt of ongemakkelijk heb laten voelen, ongeacht hoelang geleden het is. Ik dacht dat al mijn interacties en relaties altijd welkom en met wederzijdse instemming waren.”

De operazanger wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie, meldde persbureau AP eerder. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan en zouden zijn begonnen in de jaren tachtig.