MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

The Night Shift

00:00 06:00

Current show

The Night Shift

00:00 06:00

Background

Drake is soloartiest met meeste noteringen in de Amerikaanse hitlijsten Original Source

Written by on 12 augustus 2019

Drake heeft een record gevestigd in de Amerikaanse hitlijsten. De rapper is nu de soloartiest met de meeste noteringen in de Billboard Hot 100. Hij heeft met maar liefst 203 liedjes in de lijst gestaan, meldt Billboard.

Drake bracht vorige week zijn nieuwe plaat Care Package uit waarvan zes liedjes de Billboard Hot 100 wisten te behalen. Zijn totaal komt hiermee op 203, wat het hoogste aantal noteringen ooit bedraagt voor een soloartiest. Hij hoeft hiermee alleen de castleden van de serie Glee voor zich te dulden, die 207 noteringen behaalden.

De Canadese rapper en zanger behaalde met 35 liedjes de top 10 in Amerika. Alleen Madonna scoorde meer top 10 hits. Zij kwam met 38 singles in de hoogste regionen van de Billboard Hot 100 terecht.

Care Package is tevens Drake’s negende plaat die de eerste plek behaalt in de albumlijst. De Canadese rapper en zanger brak in 2009 door met het lied Best I Ever Had, wat zijn eerste notering in de top 100 betekende. In Nederland scoorde hij zijn grootste hits met One Dance en In My Feelings die beide de eerste plaats behaalden.

Het is overigens niet het eerste record dat Drake dit jaar breekt. De rapper won in mei twaalf Billboard Awards wat zijn totaal op 27 brengt. Geen enkele andere artiest wist zoveel prijzen in de wacht te slepen.